Noua Zeelandă. Doi pinguini salvaţi din zona unui bar sushi, găsiţi lângă un alt restaurant

Autorităţile de mediu din Noua Zeelandă au ridicat duminică doi pinguini din apropierea unui local de hamburgeri din Wellington, la mai puţin de o lună după ce au provocat necazuri la un bar sushi din apropiere, relatează DPA.

Un reprezentant al Departamentului de Conservare, Brent Tand, a declarat luni pentru Radio New Zealand că echipa sa a fost chemată pentru a ridica două exemplare de pinguin mic albastru din parcarea unui restaurant specializat în vânzarea de hamburgeri aflat vizavi de gară. Echipa de intervenţie a transportat înapoi în port cele două păsări care, în ciuda faptului că nu pot zbura, au plecat de lângă apă şi au traversat o şosea aglomerată cu cinci benzi pentru a ajunge la restaurant.

Au înotat fericiţi şi, indiferent dacă îi vedem pentru ultima oară, sau nu, pentru moment sunt în siguranţă, înapoi în apă, a declarat Tand la postul de radio. Două exemplare de korora, specie cunoscută şi sub denumirea de pinguin mic albastru, au fost găsite cu aproape o lună în urmă la un magazin de sushi din apropierea gării. 

Perechea a fost surprinsă de două ori într-o săptămână ascunzându-se în zona unui local specializat în vânzarea de sushi din gara Wellington, intervenţia poliţiei fiind solicitată cel puţin o dată pentru îndepărtarea păsărilor. După ce au fost descoperiţi a doua oară în zona populată, pinguinii au fost prinşi şi plasaţi într-un adăpost asemănător unui cuib, în care au fost puse crenguţe şi iarbă, pentru a se simţi confortabil. Deşi pădurarii au declarat că pinguinilor părea să le placă noul adăpost, a doua zi ei au dispărut. Aceşti pinguini, cei mai mici din lume, care fac parte dintr-o specie cu risc de dispariţie, nu sunt o apariţie inedită în capitala Noii Zeelande. Se estimează că circa 600 de perechi de pinguin mic albastru cuibăresc pe Insula Matiu (Somes) din mijlocul Portului Wellington. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel