Noua Zeelandă descrie varianta Delta ca „un virus cu totul nou”

Noua Zeelandă descrie varianta Delta ca „un virus cu totul nou”  /  Foto cu caracter ilustrativ: Pixabay
Noua Zeelandă descrie varianta Delta ca „un virus cu totul nou” / Foto cu caracter ilustrativ: Pixabay

Din cauza variantei Delta, Noua Zeelandă a înregistrat o creștere bruscă a numărului de cazuri de infectare.

Noua Zeelandă a înregistrat 41 de cazuri noi de COVID-19, ducând numărul total de infecții la 148, potrivit directorului general al sănătății, Ashley Bloomfield. Acesta a spus că limitarea răspândirii variantei Delta se impune „ca și cum ar fi un virus complet nou ”. Dintre noile cazuri, 38 se află în Auckland și trei în capitala Wellington, a precizat aceasta, marți, într-o conferință de presă. Printre cei infectați se află și un bebeluș.

Potrivit rapoartelor, secvențierea genomului efectuată în primul caz raportat în Auckland a fost legată de un călător, care se întorsese din Sydney, Australia.

Luni, premierul Jacinda Ardern a ordonat prelungirea carantinării țării până vineri, când va fi revizuită în funcție de apariția de noi cazuri. Cu toate acestea, Ardern a spus că cererile de ședere la domiciliu din Auckland vor rămâne în vigoare cel puțin până pe 31 august.

„Suntem încă în pragul acestui focar”, a spus Ardern luni.

„Nu credem încă că am atins apogeul acestui focar sau neapărat marginile acestuia”, a spus ea într-o conferință de presă.

Programul de vaccinare din Noua Zeelandă a fost mai lent decât multe alte țări dezvoltate, în ciuda unei accelerări recente. Aproximativ 32% dintre oameni au avut cel puțin o doză de vaccin, în timp ce 18% sunt complet vaccinați, scrie AlJazeera.

Autorizare completă a serului Pfizer. Vaccinarea, obligatorie în armata americană

Vaccinul anti-COVID-19 va deveni obligatoriu în armata SUA după autorizarea completă a serului Pfizer de către Administraţia americană pentru Alimente şi Medicamente (FDA), a anunţat luni Pentagonul, relatează AFP, scrie Agerpres. 

"Acum că vaccinul Pfizer a primit autorizaţia completă, ministerul va emite o directivă prin care se impune vaccinarea întregului personal angajat", a declarat purtătorul de cuvânt al Pentagonului, John Kirby.

Autorizare completă a serului Pfizer

Administraţia americană pentru Alimente şi Medicamente (FDA) a oferit luni autorizaţia completă pentru vaccinul împotriva COVID-19 produs de compania americană Pfizer Inc în colaborare cu cea germană BioNTech SE pentru a fi folosit pentru persoane cu vârsta de peste 16 ani, fiind prima astfel de aprobare pentru un vaccin împotriva noului coronavirus.

Acest vaccin era administrat în baza unei autorizaţii de urgenţă din luna decembrie a anului trecut, perioadă de timp în care a fost administrat unui număr de peste 204 milioane de americani. Toate cele trei vaccinuri împotriva COVID-19 folosite până în prezent în SUA au primit astfel de autorizaţii de urgenţă din partea FDA pentru a putea fi utilizate (citește continuarea AICI).

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel