Autorizare completă a serului Pfizer. Vaccinarea, obligatorie în armata americană

Foto: Pixabay
Foto: Pixabay

Militarii americani vor fi obligați să se vaccineze anti-Covid-19. 

Vaccinul anti-COVID-19 va deveni obligatoriu în armata SUA după autorizarea completă a serului Pfizer de către Administraţia americană pentru Alimente şi Medicamente (FDA), a anunţat luni Pentagonul, relatează AFP, scrie Agerpres. 

"Acum că vaccinul Pfizer a primit autorizaţia completă, ministerul va emite o directivă prin care se impune vaccinarea întregului personal angajat", a declarat purtătorul de cuvânt al Pentagonului, John Kirby.

Autorizare completă a serului Pfizer

Administraţia americană pentru Alimente şi Medicamente (FDA) a oferit luni autorizaţia completă pentru vaccinul împotriva COVID-19 produs de compania americană Pfizer Inc în colaborare cu cea germană BioNTech SE pentru a fi folosit pentru persoane cu vârsta de peste 16 ani, fiind prima astfel de aprobare pentru un vaccin împotriva noului coronavirus.

Acest vaccin era administrat în baza unei autorizaţii de urgenţă din luna decembrie a anului trecut, perioadă de timp în care a fost administrat unui număr de peste 204 milioane de americani. Toate cele trei vaccinuri împotriva COVID-19 folosite până în prezent în SUA au primit astfel de autorizaţii de urgenţă din partea FDA pentru a putea fi utilizate.

Oficialii americani din domeniul sănătăţii publice speră că acest demers îi va convinge pe americanii nevaccinaţi că acest produs este sigur şi eficient.

Vaccinul Pfizer-BioNTech COVID-19 este disponibil din decembrie 2020

Începând cu 11 decembrie 2020, vaccinul Pfizer-BioNTech COVID-19 este disponibil sub sub autorizație de utilizare de urgență (EUA) pentru persoanele cu vârsta de 16 ani și peste, iar autorizația a fost extinsă pentru a include persoanele cu vârsta cuprinsă între 12 și 15 ani pe 10 mai 2021. 

Autorizația de utilizare de urgență (EUA) poate fi utilizată de FDA în timpul urgențelor de sănătate publică pentru a oferi acces la produse medicale care pot fi eficiente în prevenirea, diagnosticarea sau tratarea unei boli, cu condiția ca FDA să stabilească faptul că beneficiile cunoscute și potențiale ale unui produs, atunci când el este utilizat pentru a preveni, diagnostica sau trata boala, depășesc riscurile cunoscute și potențiale ale acestuia.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel