Nouă tulpină COVID, mai periculoasă decât Delta, cu 32 de mutații. ”Mai rău decât aproape orice altceva”

Nouă tulpină COVID, mai periculoasă decât Delta. Ar fi apărut în urma unei infecții la un pacient cu HIV. Virolog: ORIBILĂ! / Foto: Pixbay
Nouă tulpină COVID, mai periculoasă decât Delta. Ar fi apărut în urma unei infecții la un pacient cu HIV. Virolog: ORIBILĂ! / Foto: Pixbay

Medicii trag un semnal de alarmă asupra unei noi tulpini de COVID, mai periculoasă decât Delta.

Experții britanici trag un semnal de alarmă cu privire la o nouă variantă de COVID-19 despre care se crede că este cea mai modificată versiune a virusului de până acum, scrie Realitatea.net. Până acum au fost detectate doar zece cazuri de tulpină Botswana. Aceasta a fost observată în trei țări.

Tulpina poartă 32 de mutații, dintre care multe sugerează că este foarte transmisibilă și rezistentă la vaccin și are mai multe modificări ale proteinei sale de vârf decât orice altă variantă identificată până acum. Oamenii de știință susțin că este posibil să fi apărut în urma unei infecții pe termen lung la un pacient cu HIV. Lupta împotriva acestei tulpini pare să fie mai dificilă deoarece antrenează sistemul imunitar să recunoască o versiune mai veche a acestei părți a virusului.

B.1.1.529 are potențialul de a fi „mai rău decât aproape orice altceva”

Dr. Tom Peacock, un virolog de la Imperial College, care ar fi constatat primul răspândirea acestei tulpini a descris combinația de mutații a variantei drept „oribilă”. El a avertizat că B.1.1.529, numele său științific, are potențialul de a fi „mai rău decât aproape orice altceva” – inclusiv tulpina Delta, dominantă la nivel mondial. Totuși, experții susțin că nu sunt încă motive de îngrijorare deoarece nu există încă semne că acesta se răspândește rapid.

Până în prezent, trei infecții au fost detectate în Botswana și șase în Africa de Sud. Un caz a fost observat și la un bărbat de 36 de ani din Hong Kong, care s-a întors recent de pe continent. Deși în Marea Britanie nu a fost depistat încă niciun caz de infectare cu această tulpină, autoritățile sanitare au anunțat că supraveghează îndeaproape această variantă a coronavirusului.

Nou efect secundar descoperit după infectarea cu COVID-19. Nu mai poți simți durerea

Specialiștii au identificat un nou efect secundar în urma infectării COVID-19. Este vorba despre posibilitatea de a simți durerea. Medicii de la Spitalele Universitare din Geneva (HUG) au observat un fenomen surprinzător în timpul celui de-al doilea val al pandemiei de COVID-19. Unii pacienți cu dureri legate de cancer au cunoscut o scădere semnificativă sau chiar dispariție a percepției durerii în faza acută a infecției. Citește continuarea AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel