Nou efect secundar descoperit după infectarea cu COVID-19. Nu mai poți simți durerea

 Foto: Pixabay
Foto: Pixabay

Specialiștii ar fi descoperit un nou efect secundar al infecției cu COVID-19.

Specialiștii au identificat un nou efect secundar în urma infectării COVID-19. Este vorba despre posibilitatea de a simți durerea. Medicii de la Spitalele Universitare din Geneva (HUG) au observat un fenomen surprinzător în timpul celui de-al doilea val al pandemiei de COVID-19. Unii pacienți cu dureri legate de cancer au cunoscut o scădere semnificativă sau chiar dispariție a percepției durerii în faza acută a infecției.

Acest studiu de caz ar confirma ipotezele făcute de aceeași echipă despre absența percepției dificultății respiratorii la o mare parte a pacienților care au formă gravă de COVID-19. Deși sunt necesare mai multe studii pentru a confirma aceste observații, aceste cazuri sugerează că infecția cu SARS-CoV-2 ar putea, induce simptome „atipice”, eventual prin disfuncția sistemului nervos, scrie news-medical.net.

După ce trei bărbați cu vârste cuprinse între 67 și 84 de ani au fost monitorizați „din cauza unor dureri oncologice severe, fără reacție la tratamentul cu opioide, s-a observat o reducere sau chiar dispariția durerii la scurt timp după infectarea cu coronavirus”. Fenomenul a fost temporar, pentru că, pe măsură ce pacienții bolnavi de cancer se vindecau de COVID-19, durerea a reapărut.

Două teorii avansate de medici

Medicii au avansat și două teorii despre mecanismele prin care acționează virusul asupra sistemului nervos central și pot slăbi percepția durerii sau a dispneei, până la lipsa acestora în unele cazuri. Una dintre teorii  susține că acest efect s-ar datora unei disfuncții la nivelul sistemului nervos cerebral și alta, că dispariția durerii este cauzată de unele disfuncții la nivelul măduvei spinării. Medicii susțin acum că, dacă descoperirea va fi confirmată, va ajuta la identificarea unor noi metode, mecanisme de percepție și control și terapie ale durerii. Aceste descoperiri au fost publicate în jurnalul științific internațional "Pain".

STUDIU: Efectele secundare ale Covid-19, substanţiale. Risc de INFARCT și la un an de la infectare

Un al efect secundar al COVID-19 sunt problemele cardiace. Afecţiunile cardiace cauzate de Covid-19 se extind mult dincolo de stadiile iniţiale ale bolii, potrivit unui studiu care urmează să fie publicat în revista ştiinţifică Nature, transmite Mediafax.

Probabilitatea crescută de complicaţii cardiace letale în rândul supravieţuitorilor de Covid-19 este un semnal de alarmă tras la nivel global. Mai ales că bolile de inimă şi accidentul vascular cerebral sunt principalele cauze de deces din lume. Citește mai mult AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel