Nouă tulpină COVID, cu 32 de mutații. Emilian Imbri, semnal de alarmă: Virusul are o putere de a se antrena și înarma cum nu s-a mai văzut

Foto: Pixabay
Foto: Pixabay

Medicul Emilian Imbri a vorbit despre noua tulpină COVID depistată în Africa de Sud.

Experții britanici au tras un semnal de alarmă cu privire la o nouă variantă de COVID-19 despre care se crede că este cea mai modificată versiune a virusului de până acum, cu 32 de mutații (vezi AICI știrea). Medicul Emilian Imbri a vorbit despre această nouă tulpină. 

"Nu are nimeni mai mult decât puținele amănunte transmise de specialiști. Ar trebui să ținem seama de ele și din fericire avem aproape doi ani de experiență în lupta cu un virus care are o putere de a se antrena și înarma cum nu cred că s-a văzut până acum la alte virusuri. Ne putem aștepta la un virus de îngrijorare, iar atunci într-adevăr va fi un dezastru pentru că am văzut ce se întâmplă la noi, în ce măsură sunt respectate măsurile elementare, cum sunt ignorate și cum noi găsim o bucurie în a păcăli sistemul de sănătate", a spus Emilian Imbri la Digi24.

Emilian Imbri: Virusul circulă acum cu avionul. Îmi e teamă ce ar putea să genereze această formă de virus

"Dacă noul ministru al Sănătății are curajul să instituie măsurile pe care alte țări le-au luat deja, noi vom trece mai ușor, dar nu vom scăpa. Virusul circulă acum cu avionul, așa este. Noi îl ducem, noi îl aducem. Virusul apare unde există multă populație, unde nu se respectă regulile și unde nu se vaccinează lumea. Din păcate Africa nu are vaccin, că s-ar vaccina. Noi avem vaccin să dăm și Africii, dar nu ne vaccinăm că avem o teorie a drepturilor omului. Sănătatea populației este mai presus decât cea a unui individ.

Îmi e teamă de ce ar putea să genereze această formă de virus. Prevăd că următorul tip de virus o să aibă 40-50 de mutații, poate chiar mai mult, și atunci să te ții, să faci vaccinuri care chiar să te mai poată proteja. Singura formă e prevenția și singura metoda de prevenție pentru ce va veni este să te ferești: să porți mască, să te speli, să eviți aglomerația, și să ne vaccinăm”, a declarat Emilian Imbri", a mai spus epidemiologul. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel