NOUA PROPUNERE de comisar european. CEx PSD 1 octombrie, zi de foc. Dăncilă, hotărâre

Viorica Dăncilă FOTO AGERPRES
Viorica Dăncilă FOTO AGERPRES

Zi de foc la PSD pe 1 octombrie 2019.

Comitetul Executiv al PSD se reunește, marți, de la ora 16.00, au declarat surse din partid, pentru Mediafax. Ședința are loc după ce Rovana Plumb a fost respinsă de Comisia JURI a PE pentru funcția de comisar european, iar premierul a anunțat că va face o nouă propunere în acest sens.

Întâlnirea social-democraților de marți va avea loc la sediul PSD din Kiseleff, au adăugat sursele citate.

O nouă propunere pentru funcția de comisar european

Premierul Viorica Dăncilă a anunțat, luni, că va propune o nouă persoană pentru funcția de comisar european, însă a precizat că nu există un conflict dovedit în cazul Rovanei Plumb sau un motiv solid pentru această respingere.

„Vreau să fie clar tuturor: Comisia JURI, prin decizia sa, se află la originea unui conflict între legislația națională din România și cea europeană, conflict ce depășește competențele înscrise în Regulamentul de Procedură al Parlamentului, precum și în Tratatul UE. Conform legislației naționale, Rovana Plumb nu se află în niciun conflict de interese. În legislația europeană, un astfel de cadru nu numai ca nu este clar reglementat, dar situația a fost supusă unui joc politic ce lasă loc de interpretări", a spus Viorica Dăncilă, într-o declarație de presă susținută luni, la sediul PSD.

Viorica Dăncilă a adăugat că va merge „de îndată" la consultările de miercuri cerute de președintele Klaus Iohannis, pe subiectul comisarului european din partea României, la fel cum șeful statului spune că va numi „de îndată" miniștrii interimari.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
NoMy - smt4.3.1
pixel