Norica Nicolai, nervoasă după atacul lui Iohannis: M-am săturat. Este jenant

Norica Nicolai
Norica Nicolai

Norica Nicolai reacționează dur după ce președintele Klaus Iohannis a atacat din nou coaliția de guvernare pe tema justiției din România și a declarat că va consulta din nou Parlamentul cu privire la referendumul pe care îl va organiza în data de 26 mai.

Nu înțeleg ce vrea domnul președinte. Luând într-un registru serios, eu m-am săturat ca în România să discredităm instituții democratice și referendumul este una din el, iar apoi să ne văităm diverse partide sau coaliția de la guvernare nu respectă standarde democratice. Apropo de ordonanțele de urgență, domnul președinte ar trebui să consulte două decizii ale CCR, una din 99 și una din 2011, 70 și 76 parcă, care îi interzic domnului președinte să consulte populația pe teme care țin de modificarea Constituției. Avem o reglementare în Constituția României cu privire la regimul ordonanțelor de urgență ori a consulta populația referitor la acest regim înseamnă o consultare legislativă care nu este permisă de Constituție. Pentru că referendumul are doar rol consultativ.

Ca atare, pot să înțeleg că dorește să se implice în campanie, caută o soluție, dar să o caute odată și pentru totdeuna pe aia legală și constituțională și să nu mai facă tot felul de campanii electorale în jurul unor norme constituțonale, care sunt strict de interpretare. Este jenant să ajungem în situații de genul acesta și după aceea să îi chemăm în stradă pe oameni să se bată pentru democrație când noi, președintele României, ne batem joc de democrație și de instituțiile ei, a declarat Norica Nicolai, în emisiunea Violetei Romanescu, la România TV.

Vezi și: Președintele Iohannis, atac grav la PSD. Avertisment pentru Guvern

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Acest articol reprezintă o opinie.

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel