Noi restricții în București. Alin Stoica, prefectul Capitalei: Am vorbit cu Raed Arafat. Mi-a confirmat

Sursa foto: Pixabay
Sursa foto: Pixabay

Alin Stoica, prefectul Capitalei, a adus lămuriri legate de noile restricții care ar urma să se aplice în București, după ce rata de infectare a sărit de 6 la mie. Ce se întâmplă cu școlile.

După ce Sorin Câmpeanu a spus că mâine şcolile rămân deschise, Alin Stoica, prefectul Capitalei a declarat: "Dacă se modifică ordinul comun, cu siguranţă aşa va fi. Se va semna. Aşteptăm documentele oficiale, dar evident că, dacă miniștrii (n.r. ministrul Educației și ministrul Sănătății) au spus că vor face asta, cu siguranţă o vor face. Mâine, profesorii şi elevii merg la şcoală. Ordinul este în publicare, a fost transmis spre publicare. Am vorbit cu domnul doctor Raed Arafat care mi-a confirmat că ambii miniştri sunt de acord cu măsura. Înţeleg că este spre publicare acest ordin. Poate nu am informaţiile la zi, dar înțeleg că lucrurile sunt pe acest făgaş".

Cât despre propunerile DSP cu privire la noile restricţii care ar urma să fie luate în Capitală, în acest weekend, acesta a mai spus: "Accesul restricţionat nu este numai în mall-uri. Limitarea în incinta magazinelor, supermarketurilor, pieţelor închise, respectarea normelor de distanţare fizică, asigurarea pentru clienţi a unei suprafeţe care să permită distanţarea de doi metri între persoane. Aşa cum arată propunerea DSP, ar trebui să se calculeze capacitatea în funcţie suprafaţa utilă a acestor magazine, în aşa fel încât pentru fiecare persoană să existe posibilitatea unei distanţări de 2 metri faţă de celălalt. Înţeleg că se mai propune interzicerea organizării de evenimente şi activităţi pentru copii în spaţiul public. Pe hotărârea de astăzi, încă ar putea funcţiona terasele".

Vezi și: Bucureștiul a trecut de 6 la mia de infectări. Propunerile de pe masa lui Vlad Voiculescu, făcute de DSP București

Se schimbă structura anului școlar. Vacanță de trei săptămâni în aprilie-mai 2021. Cîmpeanu: Perioada cea mai critică

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel