Bucureștiul a trecut de 6 la mia de infectări. Propunerile de pe masa lui Vlad Voiculescu, făcute de DSP București

foto pixabay
foto pixabay

Bucureștiul a trecut de rata de infectare de 6 la mia de locuitori, iar Ilfovul de 7, arată bilanțul de astăzi privind evoluția pandemiei de coronavirus. 

DSP a făcut o serie de propuneri care s-ar afla pe masa ministrului Sănătății, Vlad Voiculescu, conform Antena 3. 

Conform sursei citate, DSP a făcut o serie de propuneri către Ministerul Sănătății cu privire la noi măsuri care să fie aplicate în București. Astfel, se propune închiderea școlilor, creșelor și after-school-urilor, a locurilor de joacă, precum și a mall-urilor în weekend, cu excepția supermarketurilor, farmaciilor și spălătoriilor. În timpul săptămânii, magazinele din mall-uri ar urma să funcționeze în intervalul de acum, între orele 10 și 21, cu condiția distanțării (o persoană la 4 mp). În mall-uri, în weekend, ar rămâne deschise magazinele cu acces din exterior. 

Alin Stoica spune că interdicția circulației între 18:00 și 05:00 în București nu va fi aplicată

De asemenea, se propune aplicarea de măsuri și pentru instituțiile publice, conform propunerii DSP București. Ar urma să fie aplicat un program decalat, dar și muncă online, acolo unde se poate.  

Prefectul Capitalei, Alin Stoica, a afirmat că "Măsurile care să protejeze mai bine populaţia, pentru că, de fapt, despre asta vorbim, nu măsuri mai drastice, ci măsuri care să aibă ca efect o protecţie mai bună a populaţiei împotriva răspândirii virusului ar putea fi luate până la sfârşitul săptămânii”

Conform bilanțului de astăzi, rata de infectare în București este de 6,22 la mie. În Ilfov, rata a ajuns la 7,47 la mie. La Guvern, s-ar discuta o variantă care să se aplica național, în weekend, acolo unde rata de infectare trece de un anumit prag, dar încă nu sunt date oficiale. 

Vezi și: Vlad Voiculescu, decizie privind Sărbătorile Pascale

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel