Noi arestări efectuate în Bulgaria, după manifestările rasiste de la meciul cu Anglia

Cinci bărbaţi au fost arestaţi pentru comportament rasist în timpul meciului dintre echipele de fotbal ale Bulgariei şi Angliei, desfăşurat luni, la Sofia, în preliminariile EURO 2020, relatează presa britanică de vineri.

Cei cinci bărbaţi au fost arestaţi la secţia 1 de poliţie din Sofia, în timp ce alţi cinci sunt căutaţi în alte sectoare ale capitalei bulgare, ducând numărul suporterilor identificaţi pentru comportament rasist la 16, potrivit unei purtătoare de cuvânt a ministerului bulgar de interne, citată de PA.

Şase fani au fost arestaţi miercuri, după ce altor patru le-a fost interzis accesul la evenimente sportive pe o perioadă de doi ani, fiind amendaţi cu 1.000 de leva (circa 440 de lire sterline). Un alt individ va fi audiat vineri şi ar putea rămâne în arest.

Purtătoarea de cuvânt a ministerului bulgar de interne a precizat că va continua încercarea de identificare a altor suporteri implicaţi în incidente.

Anglia a învins fără drept de apel, cu scorul de 6-0, naţionala bulgară, însă partida a fost perturbată de o parte a suporterilor locali, care i-au insultat pe jucătorii de culoare din echipa oaspete, imitând strigătele de maimuţă şi făcând saluturi naziste. Incidentele rasiste au atras demisia preşedintelui federaţiei bulgare, Nikolai Mihailov, iar federaţia bulgară face obiectul unei proceduri disciplinare deschise de UEFA.
AGERPRES

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel