EXCLUSIV  Noaptea Muzeelor la BCU 'Carol I'. Mireille Rădoi: Lumea nu mai știe ce e în spatele etichetei 'micul Paris'

Mireille Rădoi, director BCU Carol I, la DCNewsTV
Mireille Rădoi, director BCU Carol I, la DCNewsTV

Mireille Rădoi, director BCU Carol I, a vorbit la DC News TV despre Noaptea Muzeelor.

Directorul general BCU Carol I, Mireille Rădoi, a spus în exclusivitate la DC News TV, ce vor găsi bucureștenii la 'Noaptea Muzeelor'. 

Anul acesta, cu ocazia evenimentului 'Noaptea Muzeelor', la Biblioteca Centrală Universitară Carol I, se promovează moștenirea din perioada interbelică și ideea 'micului Paris'.

'De multe ori, la edițiile anterioare, am încercat să subliniem importanța tehnologiei, a elementului novator pe care îl cultivăm în această instituție. De data asta am hotărât că ar fi bine să ne reafirmăm apartenența la familia europeană și prin moștenirea pe care o avem din perioada interbelică.', a declarat Mireille Rădoi la DC News TV.

Directorul general BCU Carol I a subliniat că 'arhitectural, clădirea fundației vorbește de la sine. Complexul Biblioteca Centrală Universitară Carol I are trei corpuri de clădire.'

VEZI ȘI: EXCLUSIV  Cum a ajuns BCU Carol I, deși nu e muzeu, să organizeze Noaptea Muzeelor

Expoziție dedicată 'micului Paris' la BCU Carol I 

În 2021, BCU Carol I merge pe 'ideea retro de 'micul Paris', ideea perioadei interbelice.' Motiv pentru care, la BCU Carol I, la 'Noaptea Muzeelor', se va găsi 'și o expoziție dedicată acestei perioade.'

'Ideea mi-a venit pentru că mi-am dat seama că lumea nu prea mai știe retorica din jurul 'micului Paris'. Acum, este cumva goală de conținut. Lumea nu mai știe ce este în spatele etichetei.', a subliniat ea. 

Mireille Rădoi a anunțat, la DC News TV, că 'vom avea o expoziție superbă, din punctul meu de vedere, cu reviste, cărți, din acea perioadă, în limba franceză. Reviste mondene, despre viața bucureșteană, cu reclame, cu baluri... Ce se întâmpla la vremea respectivă. Viața diplomatică... totul era redat în limba franceză.'

VEZI ȘI: EXCLUSIV  De ce se strâng oamenii în jurul statuii lui Carol I. Mireille Rădoi destăinuie

Și asta nu e tot, spune Mireille Rădoi. Mai sunt multe alte surprize pregătite la BCU Carol I, cu ocazia evenimentului 'Noaptea Muzeelor'. 

'Vom da startul la ora 18:00, afară, la statuie, cu un concert al unor cor foarte inimos și talentat, Cantus Mundi. Cine vine, pe lângă acest concert, poate ulterior să meargă prin Bibliotecă. Se organizează tururi ghidate.', a mai spus directorul general BCU Carol I la DC News TV. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel