Animale infectate cu Sars-Cov-2. Studii clinice pentru un vaccin anti-COVID destinat câinilor și pisicilor

După ce în mai multe țări au fost depistate animale infectate cu Sars-Cov-2, cercetătorii au decis să creeze un vaccin anti-COVID pentru animale.

Animalele infectate cu coronavirus sunt înregistrate în 17 țări ale lumii, cele mai multe fiind în SUA, transmite Interfax. În Rusia, se efectuează studii clinice ale unui model experimental al vaccinului COVID-19 pentru animale, pe 40 de pisici și 40 de câini.

Sunt planificate teste ale vaccinului pe animale purtătoare de blană, relatează reprezentanții Centrului Rosselkhoznadzor din Rusia. Din primele testări s-a constat că animalele nu au reacții adverse în urma administrării serului. Citând poziția Organizației Mondiale a Sănătății (OMS) și a Organizației Mondiale pentru Sănătatea Animalelor (OIE), cercetătorii ruși notează că liliecii sunt cel mai probabil rezervor ecologic al virusului SARS-CoV-2.

"O gazdă intermediară"

"Dar există posibilitatea ca înainte de primul caz de infecție umană, agentul patogen să treacă printr-un animal de altă specie, care este o gazdă intermediară. Se presupune că o astfel de gazdă intermediară ar putea fi un animal sălbatic agricol, sălbatic sau domesticit.", susțin reprezentanții centrului de cercetare.

Amintim că virusul Sars-Cov-2 ar fi fost găsit în probe de la doi câini din Hong Kong. Detectarea în masă a COVID-19 a fost raportată la fermele de nurcă din Danemarca și Olanda.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel