Nemții se vor putea imuniza direct în autobuze. Angela Merkel: Nu a fost niciodată mai ușor să te vaccinezi

Nemții se vor putea imuniza direct în autobuze. Angela Merkel: Nu a fost niciodată mai ușor să te vaccinezi  /  Foto cu caracter ilustrativ: Pixabay
Nemții se vor putea imuniza direct în autobuze. Angela Merkel: Nu a fost niciodată mai ușor să te vaccinezi / Foto cu caracter ilustrativ: Pixabay

Angela Merkel vrea să sporească procentul nemților vaccinați de coronavirus.

Cancelarul german Angela Merkel a cerut duminică mai multor persoane să se vaccineze împotriva COVID-19, înainte de demararea unei campanii de o săptămână pentru creșterea numărului de cetățeni imunizați înainte de iarnă.

"Nu a fost niciodată mai ușor să te vaccinezi", a spus Merkel în podcastul său video săptămânal. "Prin urmare, protejează-te pe tine și pe ceilalți. Vaccinează-te!", a adăugat aceasta.

Cum va încuraja Merkel vaccinarea?

Din cei peste 50 de milioane de germani eligibili pentru vaccinare, 62% sunt inoculați complet împotriva coronavirusului, însă cancelarul speră să ridice această cifră la un prag suficient de mare înainte ca vremea să devină mai rece.

Având în vedere această sarcină, autoritățile sanitare vor înființa centre mobile de vaccinare în transportul public, moschei și terenuri de fotbal pentru a crește procentele în perioada 13-19 septembrie. Cancelarul a declarat că această campanie a făcut ca vaccinarea să fie „simplă”, deoarece oamenii nu au nevoie de o programare sau pentru a primi vaccinul.

În urmă cu un an, blocările și autoizolarea erau singurele modalități de combatere a bolii. Angela Merkel a spus că „astăzi putem oferi această soluție: vaccinarea cu vaccinuri sigure și eficiente”.

Ce a făcut ca impulsul să fie mai urgent?

Numărul în creștere de cazuri zilnice este un motiv de îngrijorare pentru politicieni, crescând numărul de pacienți care luptă împotriva bolii în secțiile de terapie intensivă din toată țara.

Aproximativ 4 milioane de germani au contractat deja coronavirusul și peste 90.000 au murit, potrivit Angelei Merkel. Ea a spus că acestea sunt „numere care reprezintă o suferință enormă și o tristețe profundă”, notează DW.com.

România, "fenomen ciudat" față de Europa la COVID-19. Val Vâlcu: Dacă nu ai încredere în medici, de ce te duci la ei când te loveşte boala?

În contextul în care numărul de cazuri de COVID-19 este în continuă creștere în România, la fel și numărul deceselor și al oamenilor care nu cred în COVID-19, iar numărul de persoane vaccinare este în continuă scădere, medicul Radu Țincu spune că se internează din ce în ce mai mulți oameni iar locurile s-au ocupat peste tot în București la secțiile de COVID-19. 

"În România se întâmplă un fenomen ciudat comparativ cu restul Europei. Această discrepanță între numărul de cazuri în toată Europa, numărul de diagnosticați a crescut, dar acest lucru nu este proporțional însoțit și de creșterea numărului de cazuri spitalizate sau de creșterea pacienților la ATI. În România lucrurile nu merg în aceeași direcție. A crescut numărul de pacienți diagnosticați, a crescut numărul de spitalizări, a crescut numărul celor din ATI și din păcate va crește și numărul deceselor. Este al patrulea element care va fi și el corelat cu toate aceste creșteri. Crește numărul deceselor pentru că cei care ajung în ATI sunt cu forme grave de boală, cu afectare de peste 75 - 80% din suprafața ambilor plămâni, sunt pacienți nevaccinați în cea mai mare parte și nu au nicio șansă la viață (citește continuarea AICI).

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel