Nelu Tătaru, propus la Sănătate: Susţin o astfel de testare pentru COVID-19!

Sursa: Agerpres
Sursa: Agerpres

Ministrul propus la Sănătate, Nelu Tătaru, a afirmat, joi, că susţine ca testările pentru depistarea infecţiilor cu coronavirus să se realizeze conform unor anchete epidemiologice lărgite, în care să existe anumite priorităţi, precum contacţi, personal medical, factori de risc.

„Este o perioadă grea, iar venind din Suceava unde este cel mai greu punct pot să vă spun că o să fie perioadă în care o să trebuiască toţi, indiferent de culoare politică, indiferent de media sau personal medical, să ne unim să trecem această perioadă. (...) Susţin o testare conform unor anchete epidemiologice, o anchetă epidemiologică lărgită în care să avem anumite priorităţi, contacţi, personal medical, factori de risc, persoane instituţionalizate, ţine foarte mult de capacitatea de testare pe care o să o avem”, a spus Tătaru, la Digi 24.

Referindu-se la Spitalul Judeţean din Suceava, el a arătat că va fi redeschisă unitatea de primiri urgenţe care va primi, va investiga, va diagnostica şi va dirija cazurile în funcţie de patologie - uşoară, medie sau gravă. „Vom păstra etajele trei şi patru pentru persoane infectate cu COVID-19. Sunt numeroşi medici care vor trebui aşezaţi, internaţi în aceste locuri. În această după-amiază încercăm să redeschidem acea unitate de primiri urgenţe cu personal valid care mai este la Suceava, dar majoritatea va fi din Iaşi din clinicile private. Secţia de boli infecţioase a acestui spital, care este peste drum şi care suportă acum la capacitatea de 248 de paturi toţi cei infectaţi cu COVID, va trebui să fie efectiv suplimentată cu ventilatoare”, a mai spus Nelu Tătaru.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel