Nelu Tătaru LĂMUREȘTE situația din ATI. Detalii de ULTIMĂ ORĂ

Foto: DSU România
Foto: DSU România

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a făcut declarații de ultimă oră despre situația bolanvilor de Covid-19 din secțiile de terapie intensivă.

„La terapie intensivă avem peste 550 de cazuri în acest moment, dar doar 176 de pacienți intubați, care necesită o respirație invazivă, ventilată. Ceilalți sunt cu diverse grade de insuficiență respiratorie, trecând oarecum pe o terapie intermediară”, a transmis ministrul, la Digi 24.

„Medicul curant este cel care decide dacă aceștia rămân pe paturile cu respirație ventilată sau sunt trecuți pe paturile de terapie intermediară, cu o sursă suplimentară de oxigen. Evaluarea și dirijarea acestor pacienți în secțiile de ATI este apanajul evoluției pacientului și apoi al deciziei medicului curant”, a adăugat Tătaru. „Există locuri [de terapie intensivă] în București, dar ele sunt gestionate de fiecare spital în parte. În momentul în care se decide că un pacient nu are loc la ATI pentru un aparat, atunci facem un transfer în altă unitate spitalicească din județele limitrofe sau la distanță”.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel