Negocieri Rusia - NATO. Kremlinul sfidează Occidentul și efectuează un amplu exercițiu militar la granița Ucrainei

Kremlinul denunţă plasarea în alertă a trupelor americane  /  Foto cu caracter ilustrativ: Pexels
Kremlinul denunţă plasarea în alertă a trupelor americane / Foto cu caracter ilustrativ: Pexels

Rusia nu vede motive de optimism înaintea reuniunii cu NATO de la Bruxelles.

Kremlinul a spus că nu vede „niciun motiv semnificativ de optimism” cu privire la soluțiile diplomatice pentru criza din Ucraina, înainte de o întâlnire, la Bruxelles, între Rusia și cele 30 de state membre ale NATO.

În timp ce Moscova minimaliza șansele de succes la masa negocierilor, după discuțiile inițiale dintre SUA și Rusia (citește AICI), forțele ruse desfășurate în apropierea Ucrainei au efectuat un exercițiu militar cu foc viu care a implicat 3.000 de soldați și tancuri, într-o respingere clară a cererilor SUA de detensionare a situației din regiune.

Încep negocierile cu NATO

O delegație rusă va purta discuții cu cele 30 de state membre ale NATO, miercuri, în prima ședință a Consiliului NATO - Rusia din 2019. Ideea din spatele discuțiilor este de a lărgi discuția bilaterală începută de secretarul de stat adjunct al SUA, Wendy Sherman, și Serghei Ryabkov, omologul rus (citește AICI).

Sherman și Ryabkov au subliniat natura „utilă” și „profesională” a discuțiilor de la Geneva, în care SUA au propus măsuri reciproce de consolidare a încrederii care limitează desfășurarea de rachete și exercițiile militare în Europa.

Totuși, Ryabkov a spus că negocierile nu au făcut niciun progres în îndeplinirea cererii centrale a lui Vladimir Putin: o garanție că Ucraina nu va deveni niciodată membră NATO și că trupele și echipamentele americane vor fi retrase din țările fostului bloc sovietic din estul Europei, țări care acum sunt membre NATO.

„Până acum, să presupunem că nu vedem niciun motiv semnificativ de optimism”, a declarat reporterilor purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, adăugând că Rusia caută rezultate rapide și va face o evaluare a progresului la sfârșitul săptămânii, în urma discuțiilor cu NATO.

„Nu există termene clare aici, nimeni nu le stabilește. Există doar poziția Rusiei conform căreia nu vom fi mulțumiți de amânarea la nesfârșit a acestui proces”, a spus Peskov.

De cealaltă parte, SUA au respins cu fermitate cererile Rusiei privind extinderea NATO și retragerea trupelor din țările est-europene care s-au alăturat tratatului după 1997, ca „non-începătoare”. Julianne Smith, ambasadorul SUA la NATO, a declarat că Rusia va primi același răspuns de la toți membrii alianței, miercuri, scrie TheGuardian.

Amplu exercițiu militar la granița Ucrainei

3.0000 de soldați ruși au început marți exerciții cu foc deschis, inclusiv tancuri, în vestul Rusiei, inclusiv în zonele apropiate de Ucraina, a declarat agenția de presă Interfax, citată de armata.

Rusia a perturbat Occidentul prin masarea de trupe în apropierea Ucrainei și a cerut Washingtonului să se angajeze să nu permită vreodată Ucrainei să se alăture NATO sau să extindă alianța militară spre est, o prevedere pe care Statele Unite refuză să o accepte.

Anunțul exercițiilor a venit la o zi după ce Rusia și Statele Unite au purtat discuții cu privire la propunerile de securitate ale Moscovei. Kremlinul a declarat marți că nu are motive de optimism.

Interfax a citat Districtul Militar de Vest că a afirmat că exercițiile vor avea loc în regiunea Smolensk, lângă granița cu Belarus, și în regiunile Voronezh, Belgorod și Bryansk, mai aproape de Ucraina. Acesta a spus că vor fi implicate 300 de echipamente de hardware militar, inclusiv tancuri T-72B3, vehicule de luptă de infanterie BMP-2 și arme de foc obișnuite.

„Fiecare unitate va finaliza manevrele prin desfășurarea unei lupte de antrenament cu o etapă de tragere reală în timpul căreia... vehiculele blindate BMP-2 și tancurile T-72B3 își vor arăta abilitățile de acțiune comună și vor lovi ținte imitând vehiculele și soldații adversarului la distanțe mai mari. la 1.200 de metri”, a spus armata, potrivit Reuters.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel