MS: Rata de vaccinare în Ţăndărei a crescut la peste 62%

Rata de vaccinare în Ţăndărei a crescut la peste 62% în urma campaniei de informare şi vaccinare derulate de Ministerul Sănătăţii în parteneriat cu UNICEF şi OMS în perioada 7 - 10 mai.

'În această perioadă, la sediul Primăriei din Ţăndărei a funcţionat un centru de informare şi vaccinare. Au fost organizate zilnic informări despre vaccinare în cadrul cărora specialişti în promovarea sănătăţii au informat părinţii despre beneficiile vaccinării şi au răspuns la întrebările şi nelămuririle părinţilor legate de vaccinare. În urma acestor informări, la centrul de vaccinare s-au prezentat, în perioada 7 - 10 mai, un număr de 169 de copii, dintre care 142 au fost vaccinaţi şi alţi 27 au avut contraindicaţie temporară de vaccinare. Au fost utilizate 233 de doze de vaccin cu care au fost vaccinaţi copiii, conform calendarului naţional de vaccinare, astfel: 127 de vaccinuri ROR, 11 vaccinuri Hexavalent, 9 vaccinuri antipneumococice şi 86 de doze de vaccin tetravalent', informează Ministerul Sănătăţii, într-un comunicat.

Conform datelor disponibile la DSP Ialomiţa, în Ţăndărei rata de vaccinare în primul trimestru al anului 2019 a fost de doar 2,3%, în luna martie fiind vaccinat un singur copil din cei 611 care necesitau vaccinare, potrivit Planului Naţional de Vaccinare. Potrivit MS, în cadrul acestei campanii door-to-door a fost stabilit numărul copiilor existenţi în localitate, care a relevat o diferenţă considerabilă faţă de catagrafierea realizată în baza evidenţelor copiilor înscrişi la medicii de familie. MS afirmă că numărul mic de copii aflaţi în localitate în perioada derulării campaniei este determinat de faptul că foarte mulţi locuitori ai căror copii se află în evidenţele medicilor de familie sunt plecaţi la muncă în străinătate împreună cu cei mici. 'Am demarat anul trecut aceste campanii împreună cu UNICEF şi OMS, ocazie cu care am fost în mai multe comunităţi vulnerabile care aveau o rată scăzută de vaccinare. Sunt zone sărace, cu oameni simpli şi frumoşi pe care avem datoria să încercăm să îi educăm, pentru că educaţia poate să îi schimbe.

După derularea campaniilor de anul trecut, s-a înregistrat o scădere a cazurilor de rujeolă, de aceea am decis să continuăm. Am cerut şi direcţiilor de sănătate publică să replice acest tip de campanie cu sprijinul autorităţilor locale, astfel încât să intervenim în cât mai multe comunităţi care au nevoie de sprijin pentru a înţelege necesitatea vaccinării în beneficiul copiilor lor', afirmă ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, citată în comunicat. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel