Mitropolitul Teofan i-a vizitat pe bolnavii de Covid-19 de pe secția ATI în Spitalul de Boli Infecţioase din Iaşi

Foto: ziaruldeiasi.ro
Foto: ziaruldeiasi.ro

ÎPS Teofan a mers la Spitalul de Boli Infecțioase acolo unde a intrat în secția ATI și a ținut o slujbă. 

ÎPS Teofan, mitropolitul Moldovei şi Bucovinei, a intrat astăzi în secția ATI a Spitalului de Boli Infecțioase din Iași, scrie Ziarul de Iaşi. De asemenea, mitropolitul a săvârșit slujba sfântului Maslui în curtea Spitalului de Boli Infecțioase pentru pacienții infectați cu Covid.

"Astăzi, Spitalul Clinic de Boli Infecțioase "Sf. Parascheva" din Iași a avut parte de lumină, blândețe și apreciere, iar toate acestea s-au concretizat prin prisma vizitei Mitropolitului Moldovei și Bucovinei, Înaltpreasfințitul Teofan. Astfel, Spitalul Clinic de Boli Infecțioase, prin personalul său, a primit cu bucurie vizita Înaltului Părinte care a slujit Sfântul Maslu în fața statuii dr. Alexandru Slătineanu, din curtea unității noastre medicale. Mitropolitul Teofan nu s-a mulțumit cu atât, ci a vizitat bolnavii cei mai încercați de virus, pacienții îngrijiți în Terapie Intensivă, cei care au nevoie, în egală măsură, de tratament medicamentos, dar și de alinare sufletească. Îmbrăcat ca un medic care a absolvit Medicina și îngrijește medicamentos pacienții, dar expert în alinarea sufletului, acesta le-a dat binecuvântarea, rugându-se în felul unui mare ierarh pentru însănătoșire și putere. Mitropolitul Teofan a ținut să ne transmită trăirea unui slujitor al bisericii, încercat de această boală și tratat la spitalul nostru. Fostul pacient, actualmente, în continuare, vindecător de suflete, a spus că de acum, când va vedea oamenii îmbrăcați în alb, va simți să se închine. Suntem umili și mulțumim pentru fiecare gând bun care se întoarce către noi pentru că ne motivează să luptăm. Ne-am dorit această vizită, ne onorează și e felul nostru de a spune să privim mai des spre cer pentru că de acolo vin speranța, năzuința și înțelepciunea medicală", a precizat dr. Florin Roșu, managerul Spitalului de Boli Infecțioase.

CITEȘTE ȘI: Preotul Nicolae Dima, mesaj despre Covid-19 la biserică

Duminică, la slujbă, preotul a vrut să liniștească enoriașii și a spus că este un pic răgușit, dar nu este nicio problemă: s-a testat și nu este infectat cu noul coronavirus. În acest context, Nicolae Dima a atras atenția că nu trebuie să credem că boala Covid-19 este o simplă gripă și a subliniat că ar trebui să facem tot ce ține de noi pentru a ajunge, cât mai repede, la finalul pandemiei.

„Sunt un pic răgușit, tușesc și îmi curge nasul. Mi-am făcut test PCR, rezultatul este negativ. Mai există și răceli normale. Dar să ne rugăm bunului Dumnezeu ca această anormală răceală numită Covid-19, care nu este doar o simplă răceală... mor mulți oameni din cauza acestei boli, să se termine cât mai curând. Acest lucru ține și de noi. Din suferință se pot învăța lucruri. Oare învățăm acum ceea ce este de învățat? Mi-e teamă că nu.

Cine trece prin boala aceasta sau pe lângă ea cu trufie, cine își pune masca sub bărbie, să arate că el este curajos, nu a învățat mare lucru. Mă iertați că o spun atât de direct, dar am acest curaj pentru că cei mai mulți dintre dumneavoastră o purtați corespunzător. Dacă suntem trufași, chiar și atunci când spunem adevărul, este greșit. Acum... cine sunt eu să vă spun lucruri de acest fel?”, a spus părintele Nicolae Dima la slujba de duminică la biserica Sfântul Nicolae Dintr-o Zi.

Citește știrea integral aici!

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel