EXCLUSIV  Mit distrus de dr. Alexandra Mircea. De ce unele persoane au dinți în gură până la 90 de ani, iar altora le cad încă de la 45

Dr. Alexandra Mircea
Dr. Alexandra Mircea

Dr. Alexandra Mircea, cel mai urmărit medic român pe Tik Tok, a acordat un interviu pentru DC News în care a vorbit despre cele mai mari curiozități ale pacienților legate de dantură. 

Dr. Alexandra Mircea este cel mai urmărit medic român pe Social Media. Are 35 de ani, este medic stomatolog, specialist Invisalign și Dental Awareness speaker. Este, de asemenea, absolventă a cursului Leadership Principles a Harvard Business School. 

Într-un interviu pentru DC News, Dr. Alexandra Mircea a distrus un mit: faptul că dinții cad din cauza bătrâneții. De fapt, dinții ne pot „însoți” toată viața, până la 80-90 de ani, cu o singură condiție pe care o aflați în rândurile de mai jos.

 

DC News: Haideți să începem direct: Mulți gândesc așa: „de ce să am așa grijă de dinții mei? Oricum vor cădea”. Să le explicați cititorilor că, de fapt, dinții sunt cei care ne însoțesc toată viața.

Dr. Alexandra Mircea: Nimic nu se compară cu dintele natural, niciun implant, nicio punte, nimic altceva. Încerc să le explic cât de mult pot pacienților că e foarte important să avem grijă de dinții noștri, să-i menținem sănătoși, să nu ne dorim implanturi doar de dragul implanturilor sau fațete, și așa mai departe. Dinții naturali sunt sfinți și pot spune cu certitudine că poți muri cu dinții în gură, nu e musai să cadă, asta ca să dărâmăm și acest mit. Există pacienți vârstnici care au dinții lor până la 80-90 de ani, și asta doar pentru că au avut grijă de ei pe tot parcursul vieții. 



DC News: Cum facem să-i păstrăm toată viața?

Dr. Alexandra Mircea: Este foarte important să păstrăm mereu o igienă corectă, completă și constantă. Pentru asta, periajul dentar trebuie făcut dimineața și seara și, suplimentar, în timpul zilei, pentru cine simte nevoia. În plus, e clar că cei care folosesc ață dentară stau mai departe de carii decât ceilalți, au o igienă mult mai corectă, dinții sunt mai sănătoși o perioadă mai lungă de timp, așadar recomand să luați în calcul și ața dentară în caz că nu o utilizați în prezent. 

E important să mergeți la control la fiecare șase luni și să faceți și un detartraj care curăță resturile alimentare și tartrul pe care noi, acasă, singuri, nu-l putem îndepărta. Totodată, mai recomand, pentru cei care au dinții înghesuiți sau simt un oarecare disconfort, să apeleze la aparatul dentar, să-și alinieze dinții și astfel și spălarea lor să devină mult mai ușor de realizat. 

Țin mult să subliniez că e important acest control periodic, pentru că așa se poate repara din timp orice problemă dentară am avea, și doar așa putem să ne menținem dinții sănătoși și frumoși mult timp. 

Cu o comunitate totală de aproape 1 milion de persoane pe toate rețelele sociale, dr. Alexandra Mircea este cel mai urmărit medic român pe Social Media

Videoclipurile ei au devenit virale și, astfel, un număr mare de persoane a avut acces la informații corecte despre sănătatea dentară. Peste 145 de milioane de vizualizări a însumat, până la acest moment, dr. Alexandra Mircea pe Youtube, fiind primul și singurul medic român care a obținut butonul argintiu din partea platformei, recunoașterea depășirii a 100,000 de abonați. Pe TikTok, ea a trecut de 350 de milioane de vizualizări. 


„Să fiu cel mai urmărit medic înseamnă că pot să ajut cât mai mulți oameni. Pe de o parte, ofer gratuit informații, răspunsuri și sfaturi celor care mă abordează pe platformele din online și, pe de altă parte, mi-am propus să ofer servicii de cea mai bună calitate în clinica mea, un loc în care atât pacienții, cât și medicii să vină cu plăcere”, a spus dr. Alexandra Mircea. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel