Mircea Diaconu, în PE: În România s-au făcut multe restaurări necorespunzătoare

„Anul patrimoniului va fi un prilej de a ne cunoaște mai bine unii pe ceilalți, de a etala ceea ce avem mai bun în istoria noastră, în patrimoniul fiecăreia dintre națiuni și de ne prezenta fiecare identitatea, care este până la urmă rezultatul istoriei noastre comune", a arătat europarlamentarul Mircea Diaconu într-un mesaj video transmis participanților la Forumul Cultural European de la Milano, eveniment în cadrul căruia a avut loc lansarea oficială a „Anului European al Patrimoniului Cultural 2018”.

Mircea Diaconu i-a îndemnat pe responsabilii culturali europeni să valorifice exemplele de bune practici existente în regiunile europene care s-au revigorat și s-au dezvoltat bazându-se pe puncte de patrimoniu, creând totodată și noi locuri de muncă.

„Există în Europa, din păcate, și exemple negative de management al patrimoniului cultural. În România, de exemplu, s-au făcut multe restaurări necorespunzătoare, unele dintre ele realizate chiar cu fonduri europene.  În cadrul acestui An European al Patrimoniului va trebui să elaborăm politici culturale care să ne ajute să obținem, folosind și tehnologiile moderne, maximumul de performanță pentru a lăsa patrimoniul european generațiilor viitoare într-o stare optimă",  a menționat europarlamentarul român în finalul mesajului său.

Organizat de Comisia Europeană, Forumul reuneşte factori de decizie ai sectoarelor culturale cu scopul de a dezbate politica și inițiativele culturale ale Uniunii Europene, respectiv de a contribui la dezvoltarea cooperării în acest domeniu. Dezbaterile din cadrul evenimentului din Italia au loc în cadrul a trei sesiuni plenare ale căror teme sunt „Patrimoniul cultural: inima care bate a Europei”, „Provocările culturale ale Europei la nivelul anilor 2007, 2017, 2027”, şi „Cultura în orașe și regiuni: mai aproape, mai bună, mai dinamică, mai puternică”.
 
Rezoluția legislativă a Parlamentului European referitoare la Anul European al Patrimoniului Cultural 2018 a fost adoptată pe 17 noiembrie 2016, raportor pe această temă fiind Mircea Diaconu, vicepreşedinte al Comisiei pentru Cultură şi Educaţie. Decizia forului legislativ și a Consiliului cu privire la desemnarea anului 2018 ca An European al Patrimoniului Cultural a fost semnată la Strasbourg, pe data de 17 mai 2017.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel