Ministru, GAFĂ de proporții. A confundat Zambia și Zimbabwe

Pixabay
Pixabay

Un ministru britanic a confundat două țări africane ale căror nume încep cu aceeași literă, acesta fiind la funeraliile unui lider național. 

James Duddridge, ministrul britanic însărcinat cu problemele de pe continentul african, a făcut o gafă atunci când a încurcat două țări ale Africii, ale căror nume încep cu aceeași literă. La înmormântarea lui Kenneth Kaunda, în Lusaka, Duddridge a confundat Zimbabwe cu Zambia, transmite The Guardian

Kaunda a fost unul dintre fondatorii țării și unul dintre liderii mișcării de eliberare. Proeminenta figură politică a murit luna trecută la venerabila vârstă de 97 de ani. Acesta a condus Zambia, din 1964, când țara s-a eliberat de colonialiștii britanici, până în 1991. Acesta a fost o figură respectată a continentului African, pentru lupta dusă împotriva colonialiștilor și libertate. 

Lideri africani și din mai multe țări importante ale lumii s-au adunat vineri, 2 iulie, pentru a-l omagia pe Kaunda la Stadionul Eroilor Naționali din Lusaka. Duddridge, care face parte din tabăra conservatorilor britanici, a fost unul dintre liderii care au ținut un discurs. Acesta și-a început discursul cu un mesaj al Reginei adresat poporului zambian, apoi a continuat, descriindu-l pe răposatul lider „un mare om, un erou african, un prieten foarte respectat al Marii Britanii, care a ajutat la încetarea apartheidului din Africa de Sud. Astăzi, Marea Britanie ține doliu pentru Dr. Kaunda alături de familia sa, alături de poporul din Zimbabwe și de întreaga lume”. 

Gafe la nivel înalt

Duddridge nu este singurul politician care comite gafe. Schinas Margaritis, purtătorul de cuvânt al Comisiei Europene, a prezentat-o pe Viorica Dăncilă drept premierul Bulgariei. Chiar dacă a greșit țara, purtătorul de cuvânt al CE s-a corectat rapid. 

”Iar apoi un alt anunţ, prim-vicepreşedintele Comisiei Europene, Frans Timmermans, o va primi, cred ca întrevederea este în curs, pe doamna Viorica Dăncilă, premierul Bulgariei şi actualul deţinător al Preşedinţiei Consiliului UE. ... România, îmi prezint scuze, România, deţinătorul Preşedinţiei Consiliului (...)”, a afirmat Schinas Margaritis, joi într-un briefing de presă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel