Miniștri interimari - Orban: Orice gest mai face Viorica Dăncilă e degeaba

Sebastian Florea / 04 oct 2019 / 15:31

Ludovic Orban crede că noile propuneri de miniștri inerimari făcute de Viorica Dăncilă sunt degeaba, în contextul moțiunii de cenzură de vineri.

Preşedintele PNL, Ludovic Orban, a declarat, la Sibiu, că are "o părere proastă" despre noii miniştri interimari propuşi vineri de premierul Viorica Dăncilă, el adăugând că "PNL a iniţiat o moţiune de cenzură, orice gest mai face Viorica Dăncilă, îl face degeaba.", relatează Agerpres.

Întrebat ce părere are despre noii miniştri interimari, Orban a răspuns: "Am aceeaşi părere proastă."

Liderul PNL a reiterat că este convins că guvernul actual va cădea în urma moţiunii de cenzură, în condiţiile în care există suficienţi parlamentari care să o voteze.

"PNL a iniţiat o moţiune de cenzură, orice gest mai face Viorica Dăncilă, îl face degeaba. Joi se va dezbate şi se va vota moţiunea de cenzură şi acest guvern va fi istorie. (...) opţiunea de cenzură are 237 de semnatari, iar pe lângă cei 237 de semnatari vor fi cel puţin 7 voturi în plus din partea unor parlamentari care nu au semnat moţiunea de cenzură. Ca atare, 237 şi cu 7 îmi dă 244", a mai spus Orban.

Premierul Viorica Dăncilă i-a transmis, vineri, preşedintelui Klaus Iohannis noi propuneri de miniştri interimari, potrivit unor surse oficiale. Conform surselor citate, Dăncilă l-a propus pe ministrul Apărării, Gabriel Leş, ca ministru interimar al Afacerilor Interne, pe vicepremierul Daniel Suciu ca ministru interimar al Justiţiei, iar pe ministrul Cercetării, Nicolae Hurduc, ca ministru interimar la Educaţie.