Ministerul Sănătății a distribuit marți 10.356 flacoane de Remdesivir în 120 de spitale

Ministerul Sănătății a distribuit marți 10.356 flacoane de Remdesivir în 120 de spitale
Ministerul Sănătății a distribuit marți 10.356 flacoane de Remdesivir în 120 de spitale

Ministerul Sănătății a distribuit astăzi, 26 octombrie 2021, un număr de 10 356 flacoane de Remdesivir în 120 de spitale care tratează pacienți cu forme severe de COVID-19. 

'Unul din principalele noastre obiective în această perioadă îl reprezintă aprovizionarea continuă a spitalelor cu medicamentele necesare pentru pacienți. În ultimele două săptămâni am distribuit zilnic medicamentele pentru care am încheiat contracte cu producătorii sau care au fost donate în cadrul Mecanismului de Protecție Civilă', a declarat ministrul interimar al Sănătății, Cseke Attila.

Anticorpii monoclonali, blocați de birocrația din România? Rozalina Lăpădatu: Mă tem! Piețele din Vest iau decizii mult mai rapide

Rozalina Lăpădatu, președintele Asociației Pacienților cu Boli Autoimune, susține că anticorpii monoclonali ar putea ajunge târziu în țara noastră.

Rozalina Lăpădatu, președintele Asociației Pacienților cu Boli Autoimune, a participat la dezbaterea online organizată de DC News Media Group, trust media din care face parte și DCNews, cu tema ”Anticorpii monoclonali-soluție în criza COVID-19”. Aceasta a declarat că are o temere în privința anticorpilor monoclonali și anume asupra faptului că în țara noastră aceștia ar putea să ajungă mult mai târziu, din cauza birocrației. Soluția pentru prevenirea unei astfel de situații este crearea unui mecanism european de achiziție centralizată a acestor terapii, susține Rozalina Lăpădatu.

Soluția pentru România. Cum ar putea cumpăra mai ușor anticorpii monoclonali

"Trebuie să spunem că acești anticorpi monoclonali, tratamente biologice, imunoterapie, cum sunt ei cunoscuți de către pacienți, se dezvoltă printre niște mecanisme extrem de complexe, deci nu este foarte ușor să-i produci și care implică biotehnologie. De asta spun că este un salt pentru că practic este un salt al tehnologiei și al biotehnologiei în dezvoltarea de terapii pentru diferite afecțiuni." a declarat Rozalina Lăpădatu.

"Deci vă temeți că în afara unui mecanism centralizat al Uniunii Europene, care ar împărți proporțional stocurile proporțional cu populația, noi riscăm să rămânem fără astfel de medicamente pentru că există un interes mare pe piețele puternice, pe piețe din Vest?", a întrebat-o jurnalistul Val Vâlcu, moderatorul dezbaterii online.

"Da, mă tem de acest lucru pentru că piețele din Vest iau decizii mult mai rapide. Noi avem niște sisteme extrem de birocratice, ceea ce a făcut să nu achiziționăm în această vară anticorpii monoclonali care erau disponibili și ați văzut că deja am început să declanșăm mecanisme europene și să apelăm la bunăvoința altor țări. Mi-e teamă că dacă nu există un proces centralizat noi până ne mișcăm, vom achiziționa mult mai greu și mai târziu aceste medicamente, iar în al doilea rând cred că o achiziție la nivel european centralizată aduce aceste medicamente și la alte prețuri, la prețuri mult mai bune pentru că este o negociere cu un volum mare de medicamente, făcută de către Uniunea Europeană, o negociere mult mai bună decât dacă ar negocia fiecare stat în parte prețul acestor terapii. Eu cred că un mecanism centralizat european ar ajuta în această situație.", a răspuns Rozalina Lăpădatu. VEZI continuarea aici!

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel