Ministerul Mediului nu a înregistrat în evidență obligații de 1.605 milioane lei

 Ministerul Mediului, Apelor şi Pădurilor (MMAP) nu a înregistrat în evidenţa contabilă obligaţii datorate, în sumă de 1,605 milioane lei, reprezentând valoarea despăgubirilor sau titlurilor de compensaţii, ca urmare a sentinţelor civile definitive şi irevocabile, potrivit Raportului Curţii de Conturi pentru anul 2015, publicat marţi pe propria pagină de Internet. 

Sinteza Curţii de Conturi evidenţiază faptul că, în 2015, MMAP nu a respectat principiul contabilităţii de angajamente bazat pe independenţa exerciţiului, echipa de audit constatând înregistrări aferente altor perioade, în sumă de 889.000 de lei. 

În plus, nu au fost întocmite şi raportate toate situaţiile financiare anuale impuse de normele în vigoare, respectiv 'Conturile de execuţie a bugetului instituţiei Venituri - activitate proprie' şi 'Plăţi restante'. De asemenea, nu s-au finalizat procedurile legale de transfer al unor bunuri aparţinând domeniului public al statului, din administrarea regiilor autonome către Ministerul Mediului. 

Potrivit sursei citate, ca urmare a verificării fondurilor publice alocate către entităţile din subordinea ministerului de resort, la Administraţia Rezervaţiei Biosferei Delta Dunării (ARBDD) s-au constatat erori/abateri în evidenţele contabile şi în situaţiile financiare, în sumă de 21,901 milioane lei. 

Astfel, nu au fost evidenţiate în contabilitatea Asociaţiei cheltuielile de investiţii finanţate din fonduri publice, finalizate în perioada 2009-2015, în sumă de 10,415 milioane lei. De asemenea, fondurile alocate din Fondul de intervenţie la dispoziţia Guvernului, în sumă de 1,862 milioane lei, au fost utilizate fără respectarea integrală a condiţiilor legale, iar bunurile deţinute şi aparţinând domeniului public al statului şi patrimoniului propriu, constând în terenuri şi lacuri, nu au fost evaluate la valoarea justă, fiind evidenţiate contabil la 1 leu fiecare. 

Curtea de Conturi notează că, în urma evaluărilor efectuate în anul 2012 şi neoperate în contabilitate, valoarea acestora este de aproximativ 2,542 miliarde de lei, notează Agerpres. 

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel