Viorel Ștefan, ministrul Finanțelor: Angajații ANAF trebuie protejați

Ministrul de finanțe, Viorel Ștefan a făcut o serie de precizări importante pentru protecția angajaților de la Fisc. El spune că este nevoie de o serie de măsuri care să îi protejeze pe angajații ANAF de instituții de control precum Curtea de Conturi și s-a referit la situație folosind o expresie din anii '50. 

"Decât să plângă mama, mai bine să plângă maică-sa" , a spus Ministrul de Finanțe făcând referire la noua reformă pe care vrea să o aplice. 

Viorel Ștefan a precizat că în acest moment, orice trecere cu vederea a unei infracțiuni financiare minore, de doar câțiva lei, poate atrage sancționarea angajatului ANAF de către Curtea de Conturi. Tocmai de aceea, a precizat ministrul Finanțelor, este nevoie de o protejare a angajaților în astfel de situații.  Declarațiile au fost făcute în cadrul emisiunii Jocuri de Putere a lui Rareș Bogdan. 

Reforma ar fi necesară pentru ca angajații ANAF să poată efectua controale mai relaxate, cu posibilitatea aplicării unor avertismente, fără să riște să fie anchetați pentru neluarea unor măsuri imediate. 

Măsura este discutată în contextul unei mult așteptate legi a prevenției, prin care agenții comerciali ar urma să primească inițial avertismente, măsurile urmând să fie luate gradual. 

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel