EXCLUSIV  Mihai Daraban, președintele CCIR, spune ce ar face „în locul Guvernului” - video

Mihai Daraban
Mihai Daraban

Mihai Daraban, președintele Camerei de Comerț și Industrie a României (CCIR), a vorbit, într-un interviu acordat DCNews, și despre discursul susținut la Reuniunea Anuală a Diplomației Române. De asemenea, a spus ce ar face „în locul Guvernului”.

Mihai Daraban a menționat rolul CCIR în pregătirea misiunilor economice, precum și relația specială în acest domeniu cu Ministerul Afacerilor Externe și Ministerul pentru Mediul de Afaceri, Comerț și Antreprenoriat. „CCIR a rămas consecventă rolului de liant între mediul de afaceri și decidentul politic, cu un accent puternic pe internaționalizarea businessului românesc. De altfel, efortul de internaționalizare a business-ului românesc ar trebui să fie pe agenda fiecărei instituții, fiecărei companii, așa cum este și creșterea PIB-ului. În acest sens, îmi face plăcere să vă anunț că am intrat pe ultima sută de metri în ceea ce privește organizarea, la București, în premieră, a Forumului de Afaceri, parte integrantă a summit-ului Inițiativa celor Trei Mări, organizat în colaborare cu Administrația Prezidențială", declarase în cadrul evenimentului președintele CCIR.

În interviul acordat DCNews, a spus: „Eu spun că trebuie să ne concentrăm, în primul rând, pe țările G20 de pe planetă. Țările care au și potențial de investit în străinătate. Degeaba deschid la Bangui... că nu știu ce putem realiza pe acolo. În special, atenția trebuie să fie către țările G20 și G20 din afara Uniunii Europene".

De asemenea, acesta a declarat că „în locul Guvernului, m-aș axa foarte mult pe un potențial de ce avem noi de oferit. Adică suntem în stare, dacă vine o fabrică auto, să spunem, să îi dăm cheile unui teren legat la utilități (gaze, electricitate, apă)? Se pune problema ce avem de oferit".

Vezi și: Daraban, președinte CCIR: Ne apasă greu. Trebuie să recunoască și cel mai pesimist sociolog - video

Video 

Răspunsul complet, mai jos:

Interviul integral aici.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel