Metrou București, Plan Roșu. ATENȚIE: E o simulare. Se întâmplă la noapte

Metrou
Metrou

În această noapte, în jurul orei 01.00, se va desfășura un amplu exercițiu la metroul din Capitală.  

Simularea va avea loc la stația Piața Romană, iar scenariul prevede mai multe explozii care produc avarii la două garnituri de metrou, aproximativ 200 de persoane fiind surprinse în interior. O mare parte dintre victime rămân blocate pe peronul stației, iar o altă parte în tunel.

Pentru gestionarea eficientă a evenimentului, va fi activat Planul Roșu de Intervenție.

Având în vedere numărul mare de victime, echipe de căutare-salvare ale României și Ungariei, 40 de ambulanțe civile și militare, un post medical avansat, un spital militar de campanie și celelalte categorii de personal cu atribuţii în gestionarea unor situaţii de urgenţă vor asigura evacuarea victimelor (spre staţiile cele mai apropiate), acordarea asistenței medicale de urgență, precum și transportul acestora către cele mai apropiate unități spitalicești (Spitalul Universitar de Urgenţă Militar Central Dr. Carol Davila, Spitalul Universitar de Urgență și Spitalul Clinic de Urgență Floreasca).

Acțiunea comună a structurilor medicale și civile este marcată de participarea Spitalului Universitar de Urgență Militar Central cu 70 de medici militari și personal auxiliar. Numărul mare de victime, precum și depășirea capacității de primire a răniților în unitățile spitalicești va impune amenajarea unui spital militar mobil de campanie în interiorul clădirii Academiei de Studii Economice (intrarea căderea Bastiliei).

Simularea desfășurată la metrou face parte din exercițiul medical multinațional VIGOROUS WARRIOR 19, co-organizat de Centrul de Excelență al NATO pentru Medicină Militară, Statul Major al Apărării și Direcția Medicală a Ministerului Apărării Naționale din România.

1. Metrou PIAȚA ROMANĂ (160 persoane evacuate)

-Accesul echipajelor de intervenție și evacuarea victimelor se va realiza pe la intrarea de la coloane. În zonă vor fi amplasate 40 ambulanțe civile și militare, precum și resurse de căutare-salvare.
-Numărul mare de victime, precum și depășirea capacității de primire a răniților în unitățile spitalicești impune amenajarea unui spital militar mobil de campanie în interiorul clădirii Academiei de Studii Economice (intrarea căderea Bastiliei).

2. Metrou UNIVERSITATE (20 persoane evacuate)

La gura de lângă Hotel Intercontinental vor acționa resurse pentru extragerea victimelor din metrou, acordare prim ajutor, evacuare, transport la unități spitalicești.

3. Metrou PIAȚA VICTORIEI (20 persoane evacuate)

Vis-a-vis de clădirea Orange vor acționa resurse pentru extragere din metrou, acordare prim ajutor, evacuare, transport la unități spitalicești.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel