EXCLUSIV  Metodă REVOLUȚIONARĂ anti-coronavirus: CÂINI la supermarket în loc de paznici cu termometru. Apel la Orban

Senatorul Marius Marinescu a făcut un nou apel către premierul Ludovic Orban.

Pornind de la o știre apărută la nivel internațional, care spune că oameniii de știință de la The London School of Hygiene and Tropical Medicine (LSHTM) fac cercetări despre câini că ar putea, de fapt, să revoluționeze detectarea Covid-19 prin adulmecarea mirosurilor subtile produse de virus în corpul uman, senatorul Marius Marinescu a comentat următoarele aspecte:

'Am discutat despre acest subiect cu dl. colonel Bogdan Cârciumaru, medic la Secția Clinică Boli infecţioase - Spitalul Militar. Domnia sa spunea că se folosesc cu succes câini în SUA și în Occident pentru depistarea cancerului de prostată și diabet prin mirosirea urinei. De asemenea, câinii se pot folosi și pentru descoperirea unor boli febrile.' a declarat Marinescu.

'Câini dresați pentru depistarea Covid-19 la intrarea în instituții, supermarketuri, în loc de oameni cu termometre...'

'Pornind de la această idee și de la studiile care se fac în prezent, se pot folosi câini dresați și pentru depistarea Covid-19 la intrarea în instituții, în supermarketuri și nu numai. Acești câini oferă și o garanție de siguranță pentru cei testați deoarece nu sunt testați de către om, de exemplu prin acel aparat de măsurare a temperaturii, care pare că stresează oamenii, simțindu-se puși la zid într-un fel. De asemenea, este o garanție de securitate pentru că cei care sunt certați cu legea vor ocoli zonele în care sunt câini special antrenați.' a punctat Marinescu.

Mirosul câinelui, de cel puțin 10.000 de ori mai fin decât al omului

'Subliniez faptul că mirosul câinelui este de cel puțin 10.000 de ori mai fin decât al omului. Câinii se folosesc în scopuri terapeutice pentru tulburări din spectrul autismului, sindromului down, în cazul nevăzătorilor, precum și în scopul ameliorării unor afecțiuni psihice, depresie. De asemenea, sunt de mare folos și Poliției în vamă pentru depistarea drogurilor, traficului de țigări sau de persoane. Dacă și la noi s-ar folosi câinii în acest scop s-ar reduce economia neagră.' a declarat Marinescu.

'Conform INS, economia neagră din România a depășit 27% din PIB anul trecut. După model american, Poliția Română ar trebui să folosească câinii la patrulare și la intervenții în cazul clanurilor interlope! Cu certitudine, numărul infracționalității stradale s-ar reduce semnificativ. Pe de o parte, acest fapt ar însemna prevenție, o sperietoare pentru infractori, iar pe de altă parte încredere pentru oamenii cinstiți! Câinii sunt folosiți și în salvarea oamenilor în cazul calamităților naturale, cutremure, dar și în teatrele de operare în depistarea minelor.', a spus Marinescu.

'Câinii salvează oamenii, dar cine îi salvează pe câini?'

'Câinii salvează oamenii, dar cine îi salvează pe câini? În SUA și în alte state există o instituție extrem de importantă, Poliția Animalelor! Pe această cale fac un nou apel către Guvern și către premierul Ludovic Orban pentru înființarea Poliției Animalelor în România! Da asemenea, mai solicităm să se preia modelul de care aminteam în care câinii să fie special dresați pentru a-i folosi și la depistarea Covid-19/ a mirosului asociat virusului! Și, mai mult, câinii să fie dresați și pentru a fi o alinare bătrânilor izolați care suferă de depresie! Câinii să fie folosiți pentru a salva oamenii chiar și în contextul pandemiei de Covid-19! Acesta este apelul nostru! Câinii sunt ca niște îngeri păzitori!' a concluzionat președintele fondator al Federației pentru Protecția Animalelor și Mediului (FPAM), senatorul Marius Marinescu, pentru DC News.

Vezi și Medic veterinar, semnal de alarmă în criza COVID - 19: Nu este normal ce se întâmplă! EXCLUSIV

James Logan, șeful departamentului de control al bolilor din cadrul LSHTM spune că: „Știm că bolile au mirosuri - inclusiv bolile respiratorii, cum ar fi gripa - și că aceste mirosuri sunt de fapt destul de distincte. Există o șansă foarte bună ca SARS-CoV-2 să aibă un miros specific și, dacă da, câinii ar putea să învețe mirosul și să-l detecteze”.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel