EXCLUSIV  China INTERZICE consumul de câine. Marinescu: Ce urmează în România

China dorește să interzică, în sfârșit, consumul de carne și de pisică.

Ministerul Agriculturii din China a publicat un draft care prevede acest fapt istoric, respectiv scoaterea speciei canine de pe lista animalelor ce pot fi crescute pentru consum uman. Senatorul Marius Marinescu a reacționat în urma acestui demers fără precedent al Chinei.

'Dintotdeauna câinele a fost cel mai bun prieten al omului. L-a ajutat în tot parcursul existenței sale să vâneze, i-a fost credincios, l-a păzit, l-a salvat din situații dificile, precum cutremure și alte calamități naturale. Noi, iubitorii de animale, salutăm demersurile autorităților din China! M-am bucurat foarte mult la aflarea acestei vești. Sperăm să vedem și o lege de protecție a animalelor de companie și numai, precum avem noi în România Legea 'Marinescu'. Este de salutat faptul că, în sfârșit, China dorește să interzică acest consum al cărnii de câine și de pisică. S-ar putea ca autoritățile din China să se fi speriat de coronavirus. Acum ne uităm cu alți ochi la poporul chinez!' a menționat Marinescu pentru DC News.

'Vreau să punctez și să amintesc faptul că regretatul ministru Florea Dumitrescu, președintele Asociației de Prietenie România-China, încă de dinainte de 1990, m-a rugat să preiau eu conducerea acestei asociații. Principalul motiv pentru care nu am fost de acord a fost faptul că o mare parte a poporului chinez consuma carne de câine și pisică.' a subliniat Marinescu.

Apel pentru înființarea Poliției Animalelor în România!

'Noi am militat foarte mult pentru această decizie. Am vorbit cu nenumărați ambasadori ai Chinei la București și le-am solicitat acest lucru în numele Federației pentru Protecția Animalelor și Mediului (FPAM). De asemenea, felicităm și iubitorii de animale, ong-urile din China, pentru că au reușit acest act de normalitate. Acum le-ar trebui și o lege de protecție a animalelor, precum și o Poliție a Animalelor pe care ne-o dorim și noi în România. Pe această cale fac un nou apel pentru înființarea Poliției Animalelor în România!' a declarat Marinescu.

'Doresc să mai punctez faptul că iubitorii de animale din România și Republica Populară Chineză ar putea fi o punte de legătură cu privire la dezghețarea relațiilor economice dintre cele două state. De asemenea, ar fi bine dacă am lua modelul Chinei cu privire la anticorupție ceea ce la noi nu există!' a concluzionat senatorul Marius Marinescu, pentru DC News.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel