Metodă nouă de fraudă cu certificatele COVID, diferită de "vaccinarea la chiuvetă"

Metodă nouă de fraudă cu certificatele COVID, diferită de "vaccinarea la chiuvetă" / Foto: Pixabay
Metodă nouă de fraudă cu certificatele COVID, diferită de "vaccinarea la chiuvetă" / Foto: Pixabay

A apărut un nou tip de fraudă cu certificatele COVID.

Polițiștii ar fi descoperit o metodă nouă de fraudă cu certificatele COVID, transmite Realitatea Plus. Mai mulți medici de familie din România ar fi anchetați pentru că falsificau teste COVID-19. Aceștia ar fi declarat în platforma oficială că testele rapide ale unor pacienți sunt pozitive, deși în realitate erau negative. Astfel, presupușii bolnavi beneficiau și de concediu medical, apoi aveau și certificat verde de trecere prin boală, totul în schimbul unor sume de bani.

Totul se întâmplă în plin scandal al vaccinărilor la chiuvetă, metodă prin care cadrele medicale aruncau serul, dar scriau în platformă că pacienții erau vaccinați împotriva coronavirusului. Noul tip de fraudă ar fi fost descoperit după ce mai mulți medici de familie ar fi primit gratuit de la Ministerul Sănătății teste rapide pentru depistarea COVID-19. Unii dintre ei ar fi falsificat rezultatele testelor pentru anumiți pacienți, atestând în mod nereal că aceștia erau infectați, chiar dacă respectivii nu sufereau de COVID. În acest caz pacienții respectivi ar fi beneficiat de concediu medical plătit de 14 zile și ar fi obținut certificatul verde deși, în realitate, nu au trecut prin boală.

În ultima săptămână, ar fi fost întocmite 22 de dosare penale privind posibile fraude înregistrate în procesul de eliberare al certificatelor și al adeverințelor de vaccinare. În aceste dosare sunt cercetate 26 de persoane. La nivelul Direcțiilor de Sănătate Publică au fost inițiate controale pentru identificarea unor astfel de situații care se află și în atenția poliției, relatează Digi24.

Imbri: Suntem poporul care se spală la lighean și se vaccinează la chiuvetă

În contextul în care marile orașe ale lumii au fost invadate de protestatarii nervoși pe restricțiile și vaccinarea anti-COVID-19, Emilian Imbri a fost întrebat dacă oamenii ar trebui să iasă în stradă sau ar trebui să asculte de autorități, să stea acasă și să se protejeze.

În urma întrebării primite, Emilian Imbri a transmis un mesaj ironic: "În mod normal, ar trebui să facem ceea ce spun autoritățile. Noi poate ar trebui să protestăm în spirit de solidaritate față de ceea ce se întâmplă în Austria și în alte țări, pentru că la noi nu se pune problema unei restricții în momentul de față, ba din contră, se anunță relaxări. Este frumos să fim alături de cei care sunt nemulțumiți. Am înțeles că-n Austria sunt 15.000 de cazuri, adică echivalentul celor 15.000 de decese din România sau 20.000 de decese provocate de COVID-19.

Pe noi nu ne paște nimic. Avem vaccinuri din plin, le facem dacă vrem, o să vină și pastilele ca tratament oral, deci România e cât de cât protejată.Noi avem, din fericire, un Guvern responsabil, care a realizat care este situația, noi avem o incidență în scădere.

Din fericire, în Austria, aceste manifestări nu omoară pe nimeni, sunt doar niște violențe. În schimb, virusul omoară pe tăcute. În România nu mor decât până în 300 de oameni pe zi și niciodată nu  iese în stradă să vocifereze împotriva virusului care omoară atât de parșiv acești oameni. Eu sunt mulțumit că în România, fără să se respecte nicio măsură, începe să scadă incidența".

"Ironiile nu sunt sesizate întotdeauna! O să fiu mai precis: vedeți dumneavoastră, suntem poporul care se spală la lighean și ne vaccinăm la chiuvetă! Dacă nu purtăm în continuare mască și nu ne ferim, ne vom îmbolnăvi în continuare.", a mai spus Emilian Imbri. Citește mai mult AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel