Imbri: Suntem poporul care se spală la lighean și se vaccinează la chiuvetă

Emilian Imbri a reacționat în urma protestelor din lume, de sâmbătă, împotriva restricțiilor și vaccinării anti-COVID-19.

În contextul în care marile orașe ale lumii au fost invadate de protestatarii nervoși pe restricțiile și vaccinarea anti-COVID-19, Emilian Imbri a fost întrebat dacă oamenii ar trebui să iasă în stradă sau ar trebui să asculte de autorități, să stea acasă și să se protejeze.

În urma întrebării primite, Emilian Imbri a transmis un mesaj ironic:

"În mod normal, ar trebui să facem ceea ce spun autoritățile. Noi poate ar trebui să protestăm în spirit de solidaritate față de ceea ce se întâmplă în Austria și în alte țări, pentru că la noi nu se pune problema unei restricții în momentul de față, ba din contră, se anunță relaxări. Este frumos să fim alături de cei care sunt nemulțumiți. Am înțeles că-n Austria sunt 15.000 de cazuri, adică echivalentul celor 15.000 de decese din România sau 20.000 de decese provocate de COVID-19.

Pe noi nu ne paște nimic. Avem vaccinuri din plin, le facem dacă vrem, o să vină și pastilele ca tratament oral, deci România e cât de cât protejată.

Noi avem, din fericire, un Guvern responsabil, care a realizat care este situația, noi avem o incidență în scădere.

Din fericire, în Austria, aceste manifestări nu omoară pe nimeni, sunt doar niște violențe. În schimb, virusul omoară pe tăcute. În România nu mor decât până în 300 de oameni pe zi și niciodată nu  iese în stradă să vocifereze împotriva virusului care omoară atât de parșiv acești oameni.

Eu sunt mulțumit că în România, fără să se respecte nicio măsură, începe să scadă incidența".

"Acest virus nu mai există în valuri. El vine constant și omoară constant"

"Dar vreau să atrag atenția asupra unui singur lucru! Vreau să urmăriți, pe tăcute, faptul că acest virus nu mai există în valuri. El vine constant și omoară constant. E un lucru care ar trebui să ne dea de gândit. Poate că oamenii aceștia din jurul nostru care nu știu să comunice știu ceva ce noi nu știm încă", a spus Emilian Imbri, la România TV.

Întrebat în continuare despre declarația sa, Emilian Imbri a ținut să precizeze că mesajul lui a fost ironic și că situația din România nu este una bună deloc. 

"Ironiile nu sunt sesizate întotdeauna! O să fiu mai precis: vedeți dumneavoastră, suntem poporul care se spală la lighean și ne vaccinăm la chiuvetă! Dacă nu purtăm în continuare mască și nu ne ferim, ne vom îmbolnăvi în continuare.

Eu am colegi medici care au făcut boala, apoi s-au vaccinat și acum au făcut boala a treia oară! Vaccinul nu face decât să te protejeze și pentru a-ți asigura o formă ușoară.", a mai spus Emilian Imbri.

Asistenta care a vaccinat la ”chiuvetă” a strâns o AVERE de la antivaxeri. Suma uriașă găsită de anchetatori

O asistentă medicală din comuna Ioneşti, judeţul Gorj, în vârstă de 52 de ani, care profesa la cabinetul unui medic de familie, a strâns o avere de la oamenii care nu voiau să se vaccineze, dar aveau nevoie de certificate verzi. 

Femeia primea bani de la oameni pentru a se preface că îi vaccinează împotriva COVID-19, fenomen cunoscut ca "vaccinare la chiuvetă".

Asistenta lua între 500 şi 1.500 de lei de la fiecare om care avea nevoie de un certificat de vaccinare, fără să se vaccineze efectiv.

Poliţiştii şi procurorii au făcut o percheziţie la cabinetul medical, dar şi la domiciliul asistentei, acolo unde au găsit o avere: 130.000 de lei.

Parchetului de pe lângă Tribunalul Gorj, despre faptele asistentei medicale

"Din materialul probatoriu administrat până în prezent a rezultat că suspecta, în calitate de asistentă medicală în cadrul Cabinetului medical de familie din comuna... judeţul Gorj, având ca atribuţii de serviciu administrarea la cerere a dozelor de vaccin anti COVID-19, introducerea în sistemul informatizat a datelor persoanelor vaccinate şi eliberarea adeverinţelor de vaccinare (activităţi reglementate de Ordinul nr. 645/501/2021 al Ministrului Sănătăţii), a pretins şi primit cu titlu de mită atât direct, cât şi prin intermediari, diferite sume de bani, între 500 şi 1500 de lei de persoană, de la mai multe persoane, pentru a-şi încălca atribuţiile de serviciu, a nu administra dozele de vaccin, introducând în sistemul informatizat date informatice necorespunzătoare adevărului, privind vaccinarea mai multor persoane, în scopul de a produce consecinţe juridice, eliberând în fals mai multe adeverinţe de vaccinare, consemnând în mod necorespunzător adevărului că persoanele respective ar fi fost vaccinate, după cum urmează:

În data de 20.09.2021 a introdus în evidenţa informatizată datele pentru şapte persoane şi a emis în fals şapte adeverinţe de vaccinare, fără ca operaţiunea de vaccinare să fie realizată efectiv. În aceeaşi zi a pretins şi primit cu titlu de mită de la două persoane, în incinta cabinetului medical, sume de bani, pentru a nu-şi îndeplini atribuţiile de serviciu, respectiv pentru a introduce datele de identitate ale persoanelor respective în evidenţa informatizată şi a emite în fals adeverinţe de vaccinare, fără a administra dozele de vaccin anti COVID 19.

În data de 21.09.2021 a introdus în evidenţa informatizată datele pentru două persoane şi a emis în fals două adeverinţe de vaccinare, fără ca operaţiunea de vaccinare să fíe realizată efectiv. În aceeaşi zi a pretins şi primit cu titlu de mită, în incinta cabinetului medical, sumele de câte 1000 lei, de la două persoane, pentru a nu-şi îndeplini atribuţiile de serviciu, respectiv pentru a introduce datele de identitate ale persoanelor respective în evidenţa informatizată şi a emite în fals adeverinţe de vaccinare, fără a administra dozele de vaccin anti COVID-19.

În data de 30.09.2021 a introdus în evidenţa informatizată datele pentru o persoană şi a emis în fals o adeverinţă de vaccinare, fără ca persoana respectivă să fíe prezentă în incinta cabinetului medical, fiind prezentată doar o copie a actului de identitate aparţinând acesteia. În aceeaşi zi a pretins şi primit cu titlu de mită, de la o altă persoană, intermediar, în incinta cabinetului medical, suma de 1500 lei, pentru a nu-şi îndeplini atribuţiile de serviciu conform celor menţionate mai sus.

În data de 12.10.2021 a introdus în evidenţa informatizată datele pentru şase persoane şi a emis în fals şase adeverinţe de vaccinare, fără a administra dozele de vaccin anti COVID 19, simulând administrarea acestora, prin eliminarea serului în vată. În aceeaşi zi a pretins şi primit cu titlu de mită, de la o altă persoană, intermediar, în incinta cabinetului medical, suma de 2000 lei, pentru a nu-şi îndeplini atribuţiile de serviciu conform celor menţionate mai sus.

În cursul zilei de 10.11.2021 s-au desfăşurat percheziţii la domiciliul suspectei şi la cabinetul medical în cadrul căruia îşi desfăşoară activitatea. Totodată, procurorul a dispus reţinerea preventivă a suspectei pentru 24 de ore, începând cu data de 11.11.2021, orele 00:30", se arată într-un comunicat al Parchetului de pe lângă Tribunalul Gorj.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel