Mesaj incredibil despre prezervative pe Twitter

Divizia care se ocupă cu bolile cu transmitere sexuală de la CDC (Centrul american pentru controlul bolilor transmisibile) a lansat, recent, pe Twitter un mesaj șocant. Studiile arată că 3% dintre oameni fac așa ceva...

Prezervativele sunt o metodă de prevenție a sarcinii și de protecție față de bolile cu transmitere sexuală, folosită încă din 1564! E drept, pe atunci era vorba de intestine de animale, legate cu o panglică. Primele prezervative din cauciuc au apărut în 1855, iar cele moderne, din latex, prin anii 1920.

În ziua de azi, prezervativele sunt ieftine și la îndemână în țările dezvoltate sau în curs de dezvoltare, dar mulți oameni fac un gest care le pune în pericol atât sănătatea. A lor dar și a partenerilor lor.

„O spunem pentru că oamenii o fac: Nu spălați și nu refolosiți prezervativele! Folosiți unul „proaspăt" pentru fiecare act sexual", este mesajul pe care Divizia pentru bolile cu transmitere sexuală din cadrul CDC (Centrului american pentru controlul bolilor transmisibile) l-a postat, recent, pe Twitter.

Deși sunt ieftine, unii le refolosesc

Mesajul vine după ce CDC a constatat o creștere a cazurilor de boli cu transmitere sexuală. Problema este, însă, mai gravă decât pare.

Studiile arată că până la 3% dintre oameni au încercat să re-folosească prezervative și, mai grav, jumătate dintre oameni își pun prea târziu prezervativul sau îl scot prea devreme, notează DailyMail Online.

Prezervativele reduc în mod eficient riscul de a contacta boli cu transmitere sexuală și ajută la prevenirea sarcinii, dar numai dacă sunt utilizate corect.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel