Mersul prin oraș sau drumețiile ard mai multe calorii decât s-ar putea crede

Pexels
Pexels

Se pare că mersul pe jos nu este o simplă activitate cotidiană, ci și o metodă care arde calorii. 

Mersul pe jos este cea mai populară activitate fizică de tip aerobic din Statele Unite, cu 111 milioane de oameni care au luat la pas trotuarul în 2018, ca parte a obiectivelor lor de fitness, scrie CNN. În plus, activitatea „geamănă” a mersului, drumețiile, a atras 57,8 milioane de americani să iasă pe trasee în 2020, o cifră care a crescut considerabil din 2014.

Ambele activități bifează căsuțele unei forme de mișcare care te face să te miști în aer liber, fiind o activitate cu risc scăzut într-o pandemie. Dar sunt aceste două forme de exercițiu într-adevăr atât de diferite una de cealaltă? 

Mers pe jos sau drumeție?

Mersul pe jos este, în general, un exercițiu pe care îl faci afară, într-un cadru urban sau suburban, sau în interior, într-o sală de sport, pe o pistă sau o bandă de alergare. Drumeția, în schimb, constă în mersul pe jos care se face în aer liber și de-a lungul unui peisaj natural. De obicei, vei întâlni schimbări de altitudine în timpul drumețiilor, dar nu neapărat când mergi pe jos.

Ambele activități sunt exerciții cardiovasculare cu impact redus, care vă pot ajuta să gestionați tensiunea arterială și nivelul colesterolului. De asemenea, sunt grozave pentru inimă, a spus cardiologul dr. Fahmi Farah, fondatorul și directorul medical al Bentley Heart Medical Center din Fort Worth, Texas.

Drumețiile ard mai multe calorii

„Mersul este unul dintre cele mai bune antrenamente pentru sănătatea inimii adresat tuturor vârstelor, inclusiv pentru cei cu probleme și afecțiuni cardiace”, a spus ea. „Drumețiile sunt, de asemenea, sănătoase pentru inimă și asigură o ardere mai mare a caloriilor într-un timp mai scurt. Nicio formă de exercițiu nu este mai bună decât cealaltă”, potrivit medicului Farah.

„Ambele sunt excelente în îmbunătățirea performanței inimii și a plămânilor, iar drumețiile și mersul pe jos vă pot ajuta să pierdeți în greutate”, a spus Darryl Higgins, expert în fitness și fondator al Athlete Desk, o companie care testează și revizuiește produse precum benzile de alergare și biciclete.

Cel mai bun exercițiu depinde de la caz la caz și, de asemenea, de obiectivele tale de fitness și de preferințele personale. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel