Meleşcanu, precizări despre absenţa de la şedinţa de învestire a Guvernului Orban

Teodor Meleşcanu, preşedintele Senatului, a făcut o serie de precizări referitoare la faptul că nu va prezida şedinţa prin care va fi dat votul de învestire a Guvernului Orban. 

Într-o intervenţie telefonică la România TV, Teodor Meleşcanu, preşedintele Senatului, şi-a explicat decizia de a nu prezida şedinţa de învestire a Guvernului Orban.

"Ne-am întâlnit astăzi de dimineaţă, cu liderii politici, iar preocuparea noastră a fost ca procedurile privind învestirea unui nou guvern să fie strict coduse după prevederile regulamentului şi ca atare s-a propus ca la nivelul conducerii şedinţei să fie vicepreşedinţii din partea celor care au propus Guvernul. Din punctul nostru de vedere, vom participa la numărarea voturilor. (...)

Trebuie avut în vedere că la audierile de săptămâna trecută pentru candidaţii de portofolii ministeriale, trei dintre ei care conduc ministerele cheie pentru viaţa românilor au primit avize negative. Nu au făcut nicio schimbare şi nu au dat nici măcar un semnal că ar dori să vină cu alte candidaturi care să fie acceptate de către comisiile parlamentare. Al doilea argument este că nu am vrut  nici eu nici domnul Ciolacu să dăm impresia că prin conducerea şedinţei, folosind reguli de procedură, să creăm probleme de un fel sau altul. Nu e niciun boicot", a declarat Teodor Meleşcanu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel