Medicul Dorobăț, avertisment despre concedii: Ce înseamnă să ai boala călătorului. Atenție, nu-i de glumă!

Pentru că se apropie perioada concediilor, medicii ne sfătuiesc să fim atenție la câteva aspecte, astfel încât că vacanța să fie una reușită.

Carmen Dorobăț, medic infecționist la Spitalul de Boli Infecțioase Iași, a vorbit în exclusivitate pentru DC Medical despre cum ar trebui să ne planificăm concediile astfel încât să nu fim nevoiți să înlocuim patul din hotel, cu patul din spital.

Boala călătorului – consiliere cu medicii de familie

Boala călătorului este o problemă neplăcută şi destul de frecventă. Multe persoane care călătoresc spun că sunt destul de atente şi nu înţeleg de ce totuşi se îmbolnăvesc. În cazul în care alegeți ca destinație de vacanță alt continent, medicul infecționist, Carmen Dorobăț vă sfătuiește să vă consultați cu medicul de familie.

„Fiind sezonul estival, este posibil să avem acele boli ale călătorului. Sunt boli specifice unui anumit areal geografic. De aceea persoanele care merg, în special, în zonele tropicale și subtropicale trebuie să primească consiliere din partea medicului de familie, din partea medicilor epidemiologi sau infecționiști, să se vaccineze dacă este cazul pentru zona respectivă”, a declarat în exclusivitate pentru DC MEDICAL, medicul infecționist Carmen Dorobăț.

Zonele mai expuse sunt ţările din America Latină, Africa, Orientul Mijlociu, Asia şi unele ţări din Europa. Diareea călătorului este o afecţiune digestivă care frecvent determina scaune moi, apoase şi crampe abdominale. Apare ca urmare a consumului de alimente sau apă contaminate. 

VEDEȚI, PE DCMEDICAL, MAI MULTE DETALII.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel