Medic român din Germania, detaliul care l-a SURPRINS pe Tudor Barbu: SURPRIZĂ de proporții / Finalul lui 2021: Sfârșitul COVID sau o nouă pandemie?

foto: Pixabay
foto: Pixabay

Medic român stabilit în Germania l-a lăsat mut pe Tudor Barbu. Ce se întâmplă acum în Germania și ce va fi la finalul lui 2021?

Sorin Fișteag, medic specialist în medicină internă, coordonator al serviciului de Primiri - Urgențe al unui Spital din Germania, a vorbit despre pericolul pe care-l prezintă noile tulpini de COVID-19 și despre procesul de vaccinare din Germania. Medicul român a oferit un detaliu exploziv, în direct la B1 TV, în ceea ce privește campania de vaccinare din Germania. 

"Germania are o problemă"

"Deocamdată în Germania este o problemă pentru că încă nu s-a făcut secvențializarea virusului, adică nu știm cât de răspândită e această tulpină din UK în populația din Germania. După părerea multor specialiști și inclusiv a mea, tulpina asta e destul de răspândită în Germania, mult mai răspândită decât se știe deja, și așa se explică probabil de ce acest al doilea val ne-a lovit atât de greu.

Primele date spun că vaccinurile Pfizer, Moderna și celelalte acoperă tulpina din Marea Britanie, dar și noi, la fel cum a spus domnul profesor Pop, ne facem mult mai multe griji despre mutația despre care nu știm așa de mult, mai exact cea din Africa de Sud și cea din Brazilia și ne facem griji și de noi mutații care ar putea apărea. E posibil ca peste trei - patru luni să vorbim despre mutația din Belgia sau Columbia. Practic, nimeni nu știe ce se va întâmpla și ce urmează să vină asupra noastră. De aceea, e cu atât mai important să vaccinăm cât mai multă lume, cât mai repede", a declarat Sorin Fișteag. 

Germania, CODAȘA Europei la vaccinare. Tudor Barbu: O surpriză de proporții

"Aici, Germania este codașă, este una dintre codașele Europei la vaccinare, trebuie să recunosc. În Germania 1,3% din populație este vaccinată eficient împotriva coronavirusului. Aici situația cu vaccinul este foarte tristă din păcate", a completat medicul. 

Tudor Barbu: Ați dat o informație pe care sunt convins că multă lume o ia ca o surpriză de proporții, pentru că motorul Europei la toate capitolele este codașă în ceea ce privește vaccinare anti-COVID-19. Vă întreb direct: Ce impact ar putea să aibă, la final, când veți trage linia, faptul că etapizarea nu s-a respectat, că producătorii nu au furnizat dozele la timp, că Italia a ajuns să-i trimită pe ăia de la Pfizer în procese internaționale devastatoare, dar mai ales, a faptului că se întinde pe o perioadă mai mare campania de vaccinare. Ce efecte va avea la final, în opinia dvs?

"Un singur efect, mai mulți morți!", a spus medicul Sorin Fișteag, moment în care în platou s-a lăsat tăcerea. 

Ce vom avea la finalul lui 2021? Finalul pandemiei sau o nouă pandemie?

Vom avea la finalul lui 2021, răspunsul la campania de vaccinare, ca să ne revenim economic sau intrăm într-o altă pandemie generată de alte tulpini și o vom lua de la capăt cu alte teste pe vaccinuri noi?

"Eu cred că e foarte greu de prezis ce se va întâmpla, dar acestă pandemie ne-a dovedit că sunt foarte mulți factori pe care oricât ne-am chinui să-i prezicem, nu vom reuși. Ideea e că, părerea mea e că până în toamnă se va simți efectul vaccinului, adică vom avea mai puțini oameni care vor muri, asta dacă nu apare vreo mutație care să ne dea bătăi de cap.

Din punct de vedere economie, va dura ani de zile până totul va deveni la normal. Va depinde de fiecare țară și probabil Germania va trece mai repede decât România", a încheiat medicul. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel