Medic infectat, cercetat penal. Se plimba fără echipament prin spital

Un medic din Botoşani, infectat cu COVID-19, este acum cercetat penal pentru că ar fi mers fără echipamente de protecţie prin spital.

Un medic din Botoşani, care era infectat cu virusul COVID-19, este urmărit penal pentru săvârşirea infracţiunii de zădărnicire a combaterii bolilor, după ce s-ar fi plimbat prin spital fără a avea echipamente de protecţie, se arată într-un comunicat de presă transmis, miercuri, de Parchetul de pe lângă Tribunalul Botoşani, scrie Agerpres. 

Potrivit sursei citate, medicul, în calitate de pacient, trebuia să ajungă la un laborator de tomografie toracică, însă a refuzat să poarte echipamentele de protecţie impuse tuturor pacienţilor cu COVID-19.

Cazul a fost preluat de Parchetul de pe lângă Tribunalul Botoşani

"Parchetul de pe lângă Tribunalul Botoşani a preluat un dosar penal privind infracţiunea de zădărnicirea combaterii bolilor, referitor la un medic confirmat ca fiind infectat cu virusul COVID-19, care, în timp ce urma să fie pregătit, conform protocolului intern, cu echipament de protecţie împotriva răspândirii bolilor infecto-contagioase, în vederea transportării la laboratorul de tomografie toracică, a refuzat aceste măsuri şi a ieşit din salon echipat necorespunzător, s-a deplasat prin mai multe spaţii publice până la laborator, iar, după efectuarea investigaţiei, a revenit în aceleaşi condiţii în salon", susţin procurorii.

VEZI ȘI: Ajutor pentru părinții rămași fără loc de muncă. Violeta Alexandru ANUNȚ

Este al treilea medic anchetat 

Acesta este cel de-al treilea medic anchetat de procurori pentru săvârşirea infracţiunii de zădărnicire a combaterii bolilor. Un medic de la Spitalul Judeţean de Urgenţă Mavromati din Botoşani, care a fost confirmat cu virusul COVID-19, este urmărit penal după ce a mers la serviciu, deşi trebuia să se afle în izolare la domiciliu, iar un al treilea este acuzat că nu a informat conducerea unităţii cu privire la faptul că un alt cadru medical din subordinea sa s-a întors din concediu dintr-o ţară cu focar de coronavirus şi ar fi trebuit să intre în izolare la domiciliu.

VEZI ȘI: De ce se blochează testarea populației? Costin Georgescu: Acesta este adevărul

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel