EXCLUSIV  Mahler, manager ”Marius Nasta”: Medicii care intervin pentru COVID vor sta o săptămână în spital, una acasă

Asist. Dr. Beatrice Mahler, manager al Institutului de Pneumoftiziologie „Marius Nasta” din București, a explicat care este modul de lucru al medicilor care tratează pacienţii cu Covid-19 şi în ce condiţii pot aceştia merge acasă, după program, la familiile lor, fără a risca să poarte cu ei virusul şi să-l dea mai departe. 

În cadrul unei dezbateri organizată de DC Media Group, Asist. Dr. Beatrice Mahler, manager al Institutului de Pneumoftiziologie „Marius Nasta” din București, a explicat cum gestionează situaţia medicii care se ocupă de pacienţii cu coronavirus, astfel încât, după încheierea programului, să poată merge acasă la familiile lor fără a risca să ia cu ei şi virusul. 

"Din discuţiile pe care le-am avut cu domnul profesor Streinu-Cercel, dacă este purtat corect echipamentul, dacă dezechiparea este corectă, dacă igiena mâinilor şi a corpului este respectată după finalizarea orelor de program, izolarea medicilor sau punere în autoizolare după perioada de activitate de şapte zile este discutabilă. Trebuie să ne gândim la două aspecte: în prezent nu ştim cât va dura această perioadă; poate să dureze trei luni, poate să dureze patru luni şi atunci, practic, acest personal, în această perioadă, nu ar mai trebui să ajungă acasă, ceea ce este greu de imaginat că e posibil.

Apoi, o parte din personal, chiar dacă este protejat, s-ar putea să se îmbolnăvească şi atunci numărul de persoane care pot să asiste pacienţi va scădea. Pe de altă parte, trebuie să analizăm foarte atent care este riscul, în condiţiile în care noi respectăm recomandările Institutului de Sănătate Publică, adică suntem echipaţi şi folosim dezinfectanţii corespunzători, să ne infectăm şi să ne punem în pericol familiile.

Din discuţiile avute cu colegii din Franţa şi din Italia, cel puţin în spitalele respective medicii merg acasă; într-adevăr, sunt extrem de riguroşi în respectarea igienei şi a echipamentului de protecţie", a explicat Beatrice Mahler.

DETALII ÎN VIDEO: 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel