Măsură EXTREMĂ pentru reluarea campionatului în Italia

Federaţia italiană de fotbal (FIGC) este pregătită să ia toate măsurile necesare pentru a putea duce la final sezonul 2019-2020 din Serie A.

Una dintre ipotezele extreme este aceea de a organiza meciuri doar în centrul şi sudul Italiei, evitându-se astfel nordul ţării, zona cea mai afectată de Covid-19, informează EFE.

Au trecut 38 de zile de la ultima partidă disputată în Serie A, iar fotbalul italian se confruntă cu pierderi care pot ajunge până la un miliard de euro (drepturi de televizare, sponsorizări, bilete etc.), astfel că este esenţial pentru FIGC să încheie actuala ediţie a campionatului şi să evite un prejudiciu economic imens.

Preşedintele federaţiei, Gabriele Gravina, lucrează zilnic alături de restul colaboratorilor săi pentru a pregăti diverse planuri de urmat, în funcţie de evoluţia pandemiei de coronavirus în Italia şi, în acest moment, nu este exclusă niciun fel de măsură.

Nu există o dată limită

Coronavirusul a cauzat peste 20.000 de decese în Italia şi a forţat până la limită sistemul sanitar al ţării, afectând în special regiunile Lombardia, Piemont şi Veneto din nordul ţării.

"Este dificil să se joace la Milano, Bergamo, Brescia sau Cremona. Un campionat la sud de (râul) Rubicon, fără meciuri în nord, este o posibilitate", a recunoscut preşedintele FIGC într-un interviu recent. Gravina a ţinut să sublinieze că "nu există o dată limită" pentru încheierea sezonului în Serie A, arătându-se dispus să amâne startul ediţiei 2020-21 până în luna noiembrie, pentru a evita o lungă serie de probleme juridice din partea cluburilor, televiziunilor şi sponsorilor.

Înainte de suspendarea sezonului, pe 9 martie, Juventus Torino era liderul clasamentului, cu un punct avans faţă de Lazio Roma şi de nouă puncte faţă de Inter Milano, principalele sale urmăritoare.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel