Marșurile organizate de Ziua Maghiarilor de Pretutindeni au fost ANULATE

ziua_maghiarilor
ziua_maghiarilor

Având în vedere deciziile luate la nivel guvernamental şi situaţia în care se află azi România din cauza coronavirusului, şi la nivel local au fost luate luni mai multe decizii privind evenimentele care urmau să aibă loc în Sfântu Gheorghe.

În ceea ce priveşte organizarea evenimentelor de 15 martie – Ziua Maghiarilor de Pretutindeni, unde anual participă peste 8-10.000 de persoane, autorităţile locale au decis să renunţe atât la cele două marşuri organizate cu această ocazie, cât şi la evenimentul principal din Piaţa Centrală. De asemenea, a fost anulat şi evenimentul festiv programat pentru duminică seară la Teatrul „Tamási Áron" cu aceeaşi ocazie.

Ce evenimente vor avea însă loc

În schimb, comemorările şi depunerile de coroane vor avea loc, iar oraşul va fi împodobit cu această ocazie, aşa cum se întâmplă în fiecare an de 15 martie.

Îndemn la calm și responsabilitate 

În ceea ce priveşte măsurile preventive necesare pentru stoparea răspândirii coronavirusului, primarul Antal Árpád îndeamnă locuitorii la calm şi responsabilitate.

„Rugămintea mea este, pe de o parte, să nu intrăm în panică, iar pe de altă parte, în cazul în care avem informaţii despre persoane care se întorc în oraş sau judeţ din zone unde sunt persoane contaminate să anunţe autorităţile. Eu cred că acest lucru este foarte important, nu e bine să ţinem secrete aceste lucruri pentru că ne facem rău nouă până la urmă", a declarat primarul Antal Árpád într-o conferinţă de presă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel