Avocatul lui Mario Balint: e cămătărie, într-un cerc de prieteni?

Mario-Balint
Mario-Balint

Acuzat de  șantaj și cămătărie, Mario Balint, fiul  lui Sile Cămătaru,  a fost eliberat condiţionat, după ce magistrații Curții de Apel București au admis recursul acestuia. 

Mario Balint era arestat preventiv în urma unui dosar în care este acuzat de constituire de grup infracţional organizat. Mario Cămătaru a fost arestat de două ori în ultimul an. Mario Balint a mai fost eliberat condiţionat într-un dosar de cămătărie şi la începutul anului 2012, dar fusese reîncarcerat după ce a încălcat termenii eliberării. Deşi avea, de asemnea, interdicţie de a părăsi Bucureştiul, Mario Balint a fost găsit la graniţă, încercând să iasă din ţară.

Decizia este definitivă. Printre termenii eliberării condiţionate se numără faptul că Mario Balint nu are voie să ia legătura cu tatăl său, Vasile Balint, cunoscut ca Sile Cămătaru, şi interdicţia de a părăsi Capitala.

Față de decizia magistraților, avocatul Daniel Ionașcu a declarat pentru De Ce News că "Acuzațiile au fost de aderare la un grup infracțional, au fost de șantaj, au fost de cămătărie. De altfel, în opinia mea decizia Curții este firească, în condițiile în care cale de libertate pentru  judecata unui om în penal este aceea de a fi liber, deci este normal să fie judecat în libertate. Arestul preventiv sau celelalte măsuri preventive sunt măsuri de austeritate care țin de natura excesivă a cauzei. În ceea ce-l privește pe Balint Nuțu Mario, am spus dintotdeauna că aderarea la un grup infracțional trebuie să vizeze în mod cert, argumentat anumite infracțiuni grave și de pericol în societate", a declarat avocatul lui Mario Balint.

Omul răspunde pentru fapta lui și nu pentru exemplul social

"Ori, actul de cămătărie al lui a fost într-un cerc de adolescenți prieteni, iar actul de șantaj a fost în raport cu o victimă a unui accident banal de mașină produs de sora lui, în care acesta fiind capul familiei prin arestarea tatălui, fiind capul casei, s-a dus să negocieze cu partea vătămată care a venit de fiecare dată cu avocatul. Deci nu avea cum să șantajeze , când venea cu avocatul. Mai mult, avocatul acesta nu s-a plâns niciodată că ar fi fost obstrucționat în  activitatea lui de Balint Mario. Și atunci una este starea infracțională care trebuie judecată pe fondul cauzei, să vedem dacă a fost șantaj, dacă a fost cămătărie, dacă n-a fost cămătărie și dacă a aderat la un grup infracțional, să vedem faptele pe care le-a făcut grupul infracțional.

Și atunci, una este stare de fond a cauzei și alta starea de arest care presupune în mod absolut iminent pericolul pentru ordinea publică, adică prin ce Nuțu Balint Mario, lăsat în libertate reprezintă un pericol pentru mine, pentru dumneavoastră, pentru societate. S-a vehiculat ideea în ultimul timp că trebuie dat ca exemplu în societate și pentru prevenția unor anumite infracțiuni că persoanele care au fost prinse la un moment dat și care pot stipula  o cazuistică în contextul modelării societății. Adică să nu se mai întâmple astfel de cauze. Nu, omul răspunde pentru fapta lui și nu pentru exemplul social pentru care îl poate da", ne-a declarat avocatul lui Mario Balint.

   

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel