Maria Grapini, surpriză. A dus arta românească în instituțiile europene

Maria Grapini a oferit mediului artistic din Timișoara o surpriză, ca urmare a inițiativei de a coopta pictori, artiști plastici, promotori ai artei tradiționale recunoscuți, într-un proiect de țară important. 

La inițiativa umanistei, Reprezentanța Permanentă a României de la Bruxelles, dar și spațiile din Consiliul Uniunii Europene, vor fi decorate cu lucrările de artă ale artiștilor din Timișoara, pe întreaga perioadă a mandatului de președinție europeană pe care țara noastră îl va prelua în 2019.

Lucrările au plecat miercuri, 7 februarie, spre Bruxelles, unde vor fi preluate de către oficialii Reprezentanței Permanente.

Scrisoare de mulțumire

Maria Grapini a primit o scrisoare de mulțumire oficială, din partea ambasadorului Luminița Odobescu, șeful Reprezentanței Misiunii Permanente a României la Bruxelles, în care i se recunosc eforturile de a-i include pe artiștii timișoreni într-un proiect de o asemenea anvergură, dar și pentru promovarea imaginii României, în inima Europei, acolo unde fiecare stat membru dorește să-și prezinte cât mai vizibil identitatea, tradițiile și valorile.

„Sunt convinsă că aceste lucrări, care vor avea o mare vizibilitate în fața publicului european, vor transmite exact ceea ce ne dorim ca Europa să înțeleagă despre România și despre români: respectul pentru natură, atașamentul față de tradiții, bogăția spirituală, optimismul sau dragostea de artă și frumos. Reprezentanța Permanentă a României la Bruxelles este casa noastră, a românilor și aș fi onorată dacă artiștii noștri ne vor vizita, pentru a putea să le transmit și personal aprecierea față de sprijinul lor generos", se arată în scrisoarea adresată umanistei Maria Grapini.

[citeste si]  

Prin Grapini, Timișoara ajunge, astfel, în cele mai reprezentantive spații ale Europei, într-o și pentru o perioadă de timp vitală pentru imaginea României: președinția Consiliului UE!

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel