Marea Britanie, "prima ţară din lume care va învinge pandemia prin vaccin". Planul în patru paşi a reuşit

Marea Britanie impune testarea înainte de intrarea în ţară pentru toţi călătorii, inclusiv cei vaccinaţi. Sursa: Pixabay
Marea Britanie impune testarea înainte de intrarea în ţară pentru toţi călătorii, inclusiv cei vaccinaţi. Sursa: Pixabay

Nadhim Zahawi, fost responsabil cu vaccinarea în Marea Britanie, anunţă că ţara sa va fi prima din lume care va învinge pandemia. Specialiştii îi dau dreptate şi spun că Marea Britanie va evita valurile care lovesc Europa. 

Zahawi spune, conform Daily Mail, că "a fost complet corect" să se renunţe la toate restricţiile în luna iulie, permiţând astfel virusului să se răspândească în lunile de vară, când sistemul naţional de sănătate nu era copleşit. Acesta a sugerat că Marea Britanie va fi prima ţară care va trece de la pandemie la endemie pentru că administrează doza booster a vaccinurilor mai repede decât alte ţări din UE. 

"Planul nostru în patru paşi ne-a permis să deschidem economia în vară. Unii au spus că e o greşeală, dar se pare că a fost complet corect. Vom fi, probabil, prima economie majoră care va demonstra că se poate trece de la pandemie la endemie folosind vaccinurile", a declarat el.  

20% dintre britanici sunt deja vaccinaţi cu trei doze, cifre duble faţă de Austria, care tocmai a intrat într-un lockdown de trei săptămâni, şi de trei ori mai mult decât în Germania, unde vaccinarea ar putea deveni obligatorie. De altfel, autorităţile din Germania au avertizat că până la finalul iernii, oamenii vor fi fie vaccinaţi, vindecaţi de COVID-19 sau morţi. 

În acelaşi timp, Boris Johnson, premierul Marii Britanii, a anunţat că nu există nimic care să sugereze că englezii ar trebui să se întoarcă la purtarea măştii, distanţare sociale sau muncă de acasă. 

Germania, posibil lockdown ca în Austria 

 

„Ne aflăm acum într-o situaţie în care nu putem exclude nimic", a declarat ministrul interimar al Sănătăţii, Jens Spahn, într-o conferinţă de presă.

Pieţele s-au clătinat în faţa perspectivei unui posibil blocaj german, randamentele obligaţiunilor devenind negative, iar euro şi bursele au scăzut puternic, potrivit Reuters.

Germania a raportat vineri 52.970 de noi cazuri de coronavirus şi 201 decese, ridicând numărul total de decese la 98.739, relatează Mediafax. 

Cancelarul Angela Merkel a declarat joi că, în zonele în care spitalele devin periculos de pline de pacienţi cu COVID-19, mari părţi ale vieţii publice vor fi limitate la cei care fie au fost vaccinaţi, fie care au trecut prin boală.

VEZI CONTINUAREA AICI

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel