Germania ia în calcul un lockdown, la fel ca Austria. Merkel vrea restricții dure de săptămâna viitoare

Situaţia coronavirusului din Germania este atât de gravă încât nu poate fi exclusă o izolare, inclusiv pentru persoanele vaccinate, a declarat ministrul Sănătăţii german, în timp ce Austria a anunţat că va trece din nou la carantină totală începând de luni.

„Ne aflăm acum într-o situaţie în care nu putem exclude nimic", a declarat ministrul interimar al Sănătăţii, Jens Spahn, într-o conferinţă de presă.

Pieţele s-au clătinat în faţa perspectivei unui posibil blocaj german, randamentele obligaţiunilor devenind negative, iar euro şi bursele au scăzut puternic, potrivit Reuters.

Germania a raportat vineri 52.970 de noi cazuri de coronavirus şi 201 decese, ridicând numărul total de decese la 98.739, relatează Mediafax. 

Germania va adopta noi restricții la finalul săptămânii viitoare



Cancelarul Angela Merkel a declarat joi că, în zonele în care spitalele devin periculos de pline de pacienţi cu COVID-19, mari părţi ale vieţii publice vor fi limitate la cei care fie au fost vaccinaţi, fie care au trecut prin boală.

Camera superioară a parlamentului german este aşteptată să adopte vineri noile măsuri privind coronavirusul.

De asemenea, Spahn a declarat că Ministerul Sănătăţii se află în discuţii cu Pfizer şi alte companii pentru a comanda medicamente pentru tratarea COVID-19.

Austria va deveni prima ţară din Europa de Vest care va reintroduce în această toamnă un lockdown total pentru a face faţă unui nou val de infecţii şi va impune ca întreaga sa populaţie să fie vaccinată începând cu luna februarie, relatează Mediafax. 

Se anunță proteste în Austria

Partidele de opoziţie pregătesc proteste masive, sâmbătă, la Viena, în contextul noii carantine generale decise de cancelarul Alexander Schallenberg şi a ameninţării cu impunerea vaccinării, liderul Partidului Libertăţii (FPÖ) avertizând că în Austria este "dictatură".

Cancelarul Austriei, Alexander Schallenberg, a anunţat vineri, pe fondul criticilor, o carantină generală de zece zile, cu posibilitatea prelungirii încă zece zile. Schallenberg a luat decizia după ce fusese criticat că impusese restricţii doar pentru persoanele nevaccinate. "După data de 13 decembrie, nu va mai exista carantină pentru persoanele vaccinate sau vindecate", a afirmat Schallenberg, conform publicaţiei Die Presse.

Restricţiile de circulaţie se vor aplica de luni pentru toate persoanele din Austria, inclusiv pentru vaccinaţi. Vor avea voie să iasă din case doar pentru a merge la serviciu, la magazinele alimentare, la farmacii sau la centrele de vaccinare

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel