Marcel Vela, APEL la populație. Cum se identifică traseul persoanelor infectate cu COVID-19

Comitetul Național pentru Situații Speciale de Urgență a fost convocat, duminică seară, la sediul MAI. Iată ce a spus ministrul Marcel Vela despre identificarea persoanelor infectate. 

"Pe varianta aeriană, soluţia identificării traseului persoanelor e simplă, apare în baza de date. Pe baza terestră, evident este mai complicat. Trebuie să fac un apel la responsabilitatea românilor din orice stat. Pentru că sunt responsabili de sănătatea familiilor, a rudelor şi a celor din comunitatea în care se întorc. Să nu facă ce a făcut un român care a spus că vine din Germania şi a venit din Italia de fapt, şi e şi pozitiv. Altul a aterizat la Chişinău şi a vrut să vină în România. Ceea ce facem noi ca Minister, împreună cu Ministerul Sănătății, vom intensifica controalele. Vor fi verificări ample și evident, până la urmă, adevărul se află", a declarat Marcel Vela.

Amenda este varianta uşoară!

"Vom avea verificări în cascadă prin poliţia locală, prin tot ce ţine de verificări la evidenţa populaţiei, vom vedea dacă cetăţenii zic adevărul când completează declaraţia. Amenda este varianta uşoară! Când pui în pericol sănătatea publică, lucrurile sunt mai grave din punct de vedere penal. Nu este o ameninţare, doar un apel la responsabilitate", a completat.

Citește și: ANUNȚ de ultimă oră. Zborurile către și dinspre Italia, SUSPENDATE

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel