Maraton de vaccinare non-stop, pe stadionul "Ilie Oană" din Ploiești

Primăria Municipiului Ploieşti va organiza un nou maraton de vaccinare anti-Covid-19, acțiune care se va desfășura non-stop, pe stadionul “Ilie Oană” Ploiești, în perioada 29-31 octombrie 2021. 

Municipalitatea reaminteşte ploieștenilor că pot beneficia de această oportunitate de vaccinare fără o programare prealabilă, doar cu actul de identitate, direct la punctele de vaccinare ce vor fi deschise în incinta stadionului.

Astfel, informăm cetăţenii că, pe lângă cele 6 fluxuri de vaccinare cu serul Pfizer, vor fi deschise şi alte 4 fluxuri medicale destinate imunizării cu vaccinul Johnson & Johnson. În incinta stadionului “Ilie Oană” vor fi bine delimitate zonele de acces pentru persoanele care doresc să se vaccineze împotriva COVID-19 cu vaccinul Pfizer sau Johnson & Johnson, iar, în acest context, le recomandăm cetăţenilor să fie atenţi când vor alege perimetrul de acces către fluxul de vaccinare dorit.

"Primăria municipiului Ploieşti colaborează direct cu reprezentanții domeniului medical local pentru buna derulare a acestui eveniment important pentru municipiul nostru. Pregătirile sunt în plină desfășurare și se depun toate eforturile necesare pentru ca procesul de imunizare împotriva virusului SARS-CoV-2, ce va fi realizat prin intermediul acestui eveniment, să se efectueze în condiţii optime", se arată în comunicatul de presă.

Cererea de vaccinare în Prahova s-a triplat

Cererea de vaccinare în județul Prahova s-a triplat în ultima săptămână, a anunțat marți Prefectura, care le recomandă oamenilor să se programeze pentru a evita aglomerațiile la centrele de vaccinare.

Potrivit unui comunicat al Prefecturii Prahova, în ultima săptămână solicitările din centrele de vaccinare au crescut de trei ori.

Prefectura și și Direcția de Sănătate Publică Prahova recomandă oamenilor să acceseze platforma națională de programare pentru înregistrare. Acest lucru este recomandat pentru a evita aglomerarea din centrele de vaccinare și pentru ca personalul medical să poată asigura dozele necesare tuturor celor care doresc să se vaccineze.

„Direcția de Sănătate Publică Prahova comunică faptul că procedura de până acum presupunea ca centrele de vaccinare să transmită necesarul în zilele de vineri pentru săptămâna următoare, astfel încât dozele de vaccin solicitate să fie distribuite în zilele de marți. Numărul mare de cereri din centrele de vaccinare înregistrat în ultimele zile a determinat medicii coordonatori să solicite suplimentarea numărului de doze într-un termen foarte scurt. Astfel, până la distribuirea dozelor solicitate din depozitul DSP, persoanele care s-au prezentat pentru vaccinare direct cu buletinul, au fost reprogramate”, se arată în comunicat.

Conform acestuia, persoanele programate pe platformă în prealabil au prioritate.

În județul Prahova sunt deschise 23 de centre de vaccinare. De la începutul campaniei de vaccinare până luni, în județul Prahova a fost administrat un număr total de 451.141 de doze. În perioada 19- 25 octombrie 2021 au fost administrate 26.590 de doze, cu 10.518 doze în plus față de săptămâna anterioară, transmite Mediafax.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel