Maradona, declarația care a deranjat: „În inima mea, asta sunt!“ / VIDEO

Echipa medicală care l-a îngrijit pe Maradona, trimisă în instanță pentru neglijență
Echipa medicală care l-a îngrijit pe Maradona, trimisă în instanță pentru neglijență

Fostul star argentinian, Diego Armando Maradona, a trecut la cele veșnice în urmă cu o zi. În timpul vieții, acesta a făcut o declarație surprinzătoare.

În timp ce lumea deplânge moartea celei mai mari legende a fotbalului, Diego Maradona, mulți oameni aduc un omagiu sprijinului său pentru cauza palestiniană. Maradona a fost perceput ca un anti-imperialist, socialist de stânga, care a susținut mișcările progresiste. Printre prietenii săi, se numără Hugo Chavez, regretatul președinte cubanez Fidel Castro, dar și Evo Morales din Bolivia. În multe rânduri, acesta a fost văzut însoțindu-l pe Chavez, purtând o cămașă anti-George Bush.

Declarația care a deranjat

În 2012, Maradona s-a descris ca „fanul numărul unu al poporului palestinian”. „Îi respect și îi simpatizez”, a spus acesta. „Susțin Palestina fără nici o teamă”. Doi ani mai târziu, în timpul ofensivei Israelului asupra Fâșiei Gaza, care a ucis cel puțin 3.000 de palestinieni, Maradona și-a exprimat indignarea și a criticat Israelul. „Ceea ce Israel face palestinienilor este rușinos”, a spus el într-o declarație.

În iulie 2018, s-a întâlnit cu președintele palestinian Mahmoud Abbas, în timpul unei scurte reuniuni la Moscova, reiterând din nou sprijinul său pentru palestinieni. „În inima mea, sunt palestinian”, i-a spus el lui Abbas în timp ce îl îmbrățișa, potrivit AlJazeera.

Iată imaginile:

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel