Manuela Hărăbor, răspuns după ce a fost aspru criticată de #rezist

Hărăbor
Hărăbor

După ce a fost filmată de Cristian Mihai Dide în timp ce parca pe un loc destinat persoanelor cu handicap, Manuela Hărăbor a transmis un mesaj emoționant.

”Lista virtuală de prieteni pusă la dispoziție de fb presupune o comunitate care împărtășește aceleași valori, crezuri, sentimente, gânduri. Prietenie cu de-a sila nu se poate. Îi invit încă o dată pe cei care se simt ofensați de ceea ce fac, să se retragă. Cu toată dragostea. Eu am început deja să fac puțină curățenie. Iar celor din afara listei, care se întrec în a arunca vorbe din cele mai urâte, îi rog să se oprească. Nu este o virtute să jignești pe cineva, oricine ar fi, mai ales public. Ține de educație și asta spune multe. O precizare cred că ar fi necesară pentru cei care s-au simțit lezați ca am folosit termenul de "haștagiști". Pur și simplu am găsit pe fiecare pagină a celor care m-au agresat verbal simbolul respectiv. Nu sunteti mândri de comunitatea din care faceți parte? De ce o luați ca pe ceva negativ? Băiatul meu face parte din comunitatea asistaților sociali. Eu din categoria bugetarilor. Ar trebui să ne fie rușine?”, a zis actrița care are un copil cu autism.

A reușit să vorbească doar cu un premier

”Vorbiți de faptul că am acceptat să ajut un guvern să facă dreptate și să rezolve problemele persoanelor cu autism nerezolvate de zeci de ani că și când aș fi făcut pact cu necuratul. Credeți că băiatul meu sau alții în situația lui știu cine e Dăncilă, Dragnea, Iohannis sau Tăriceanu? Credeți că pe părinții lor îi interesează cine le-ar putea rezolva problemele? Au fost comentarii de genul "Mai bine să nu se rezolve nimic, decât să ia credit guvernul ăsta". Sau glasuri din opozitie care spuneau superior "Te-a pus statul să faci un copil cu dizabilități?" Am vești pentru dumneavoastră. În toți anii ăștia am reusit să intru doar la doi Prim-miniștrii. De fapt, doar la unul. La Ponta, că în timpul cabinetului Cioloș am fost doar sunată de unul dintre consilieri, în urma trimiterii unei scrisori pe tema autismului. Țineți minte, atunci la început, când au cerut societății civile să notifice toate problemele urgente pe care să le soluționeze. Domnul Ponta mi-a strâns mâna cu empatie și atât, iar domnul Cioloș nici măcar nu a catadicsit să mă invite la o discuție”, a mai spus Manuela Hărăbor.

Un plan național care să reglementeze problema autismului

”De data asta am demarat deja un plan național care să reglementeze problema autismului, la nivel de patru ministere, plan care va fi adoptat de acest guvern ca mai apoi să fie continuat de orice guvern care va veni, și sunt catalogată ca trădătoare. Vi se pare corect? Comunitatea dumneavoastră #rezist chiar si-a pierdut orice urmă de omenie? Eu am crescut cu educația că a-ți fi milă de cel mai slab decât tine e o virtute. Să faci milostenie cu cel neajutorat e cea mai înălțătoare calitate a omului. Și că merită orice efort și orice sacrificiu pentru a-l ajuta pe cel în suferință. Și încă ceva. Tot ce fac este cu binecuvântarea părintelui meu duhovnic. Dați-mi voie să ascult doar de dumnealui. Cine știe ce înseamnă lucrul acesta, știe ce vorbesc. Nimic nu se întâmplă pe lumea asta fără voia Lui Dumnezeu”, a conchis actrița.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel