Mall-uri pe bandă rulantă: Primăria a aprobat construcţia celui de-al 12-lea mall din Bucureşti

Victoria City Center Mall
Victoria City Center Mall

Victoria City Center va fi cel de-al 12-lea centru comercial de proporții din Capitală, un proiect care va fi dezvoltat pe o suprafaţă de 5 hectare, pe bulevardul Bucureştii Noi, în locul fostei fabrici de textile Dacia. După aprobarea Planului Urbanistic Zonal, a început demolarea fabricii, iar lucrările de construcţie sunt programate să demareze în 2011 şi să se termine în primăvara lui 2013.

Într-o primă fază, proiectul va cuprinde un centru comercial şi un complex destinat petrecerii timpului liber care se vor întinde pe 60.000 mp şi vor costa aproximativ 150 de milioane de euro. Pentru început, vizitatorii vor avea la dispoziţie un hypermarket Cora de 10.500 mp, plus mai bine de 200 de magazine şi restaurante, opt săli de cinema, o gamă variată de servicii şi circa 1800 de locuri de parcare. Situat în nord-vestul Bucureştiului, complexul, al cărui design a fost realizat de arhitecţii de renume mondial de la Altoon & Porter, speră să atragă cumpărători din toate colţurile Capitalei, mai ales că, în curând, va fi data în folosinţă şi staţia de metrou Pajura, din apropriere. Dezvoltatorii spun că staţia de metrou Pajura se va afla chiar pe locul construcţiei centrului comercial, iar pasagerii vor avea o conexiune directă printr-un pasaj subteran care va avea ieşire direct în mall, sau prin două puncte de acces la nivelul solului.

Proiect amânat de doi ani

Dezvoltatorii spun că au amânat proiectul pentru doi ani, dar consideră că acum piaţa îşi revine, cu previzuni pozitive de creştere a PIB-ului pentru 2011, dar şi datorită cereri în creştere din partea chiriaşilor. S-a început demolarea, iar lucrările de construcţie vor începe în toamna anului 2011.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel